Suudi Arabistan, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu

Prens Faysal, Kahire'deki barış zirvesinde yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik güvenli insani koridorların derhal açılması ve uluslararası topluma İsrail'i uluslararası hukuka uymaya zorlaması çağrısında bulundu

Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Filistin'deki trajik olayların ateşkes için acilen harekete geçilmesini gerektirdiğini ifade ederek, ülkesinin Filistinlilerin topraklarından çıkarılmasını reddettiğini bildirdi.

Prens Faysal, Kahire'deki barış zirvesinde yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik güvenli insani koridorların derhal açılması ve uluslararası topluma İsrail'i uluslararası hukuka uymaya zorlaması çağrısında bulundu.

Suudi Bakan, Filistinlileri zorla yerinden etme girişimlerini reddettiklerini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki mevcut kriz konusunda şu ana kadar pozisyon alamamasından duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

Kahire Zirvesi’nin uluslararası toplumun bu krize çözüm bulma yönünde kararlı adımlar atmasına katkıda bulunacağı yönündeki umudunu dile getiren Bakan, Suudi Arabistan’ın meşru haklarını geri kazanmak için Filistin halkının yanında durarak stratejik bir seçim olarak barışa bağlılığını vurguladı.

Ayrıca, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ve Mısır hükümetine, Gazze Şeridi'nde tanık olunulan tehlikeli gelişmelere ilişkin bölgesel ve uluslararası koordinasyon ve istişareyi güçlendirmek adına gösterilen çabalar için teşekkür etti.

Suudi Bakan bugün Mısır’ın başkenti Kahire’ye giderek, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman adına Gazze ve çevresindeki çatışmayı görüşmek için düzenlenen Kahire Barış Zirvesi'ne katılan Suudi Arabistan heyetine başkanlık etti.

Zirveye, Filistin'deki mevcut duruma ilişkin gelişmelerin görüşülmesi, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki sivillerin korunmasına yönelik çalışmalar yapılması, güvenli koridorların açılmasına olanak sağlanması, insani, tıbbi ve gıda yardımlarının ulaştırılması amacıyla çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş katılıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU