II. Dünya Savaşı'nda Amerikan askerinin çaldığı 300 yıllık tablo bulundu

"Bu bizim için çok heyecan verici"

1700'de Viyana'da doğan Johann Franz Nepomuk Lauterer, aynı şehire 1733'te hayatını kaybetmişti (AP)

II. Dünya Savaşı'nda Amerikalı bir askerin çaldığı 300 yıllık tablo, Almanya'ya iade edildi.

Avusturyalı ressam Johann Franz Nepomuk Lauterer'in "İtalyan Manzarası" adlı 18. yüzyıla ait tablosu, dün FBI tarafından Şikago'daki Almanya Konsolosluğu'na götürüldü. 

Şikago'da yaşayan ve kimliği paylaşılmayan bir kişinin, çalıntı sanat eserlerinin takibini yapan Art Recovery International şirketiyle geçen yıl iletişime geçerek, 1945'ten beri bulunamayan tablonun kendisinde olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin kurucusu Christopher Marinello, söz konusu kişinin tablo karşılığında para istediğini fakat firmanın politikasına uymadığı gerekçesiyle bunu reddettiklerini belirtti. 

Marinello, kendileriyle iletişime geçen kişinin, II. Dünya Savaşı'nda çatışmalara katılan amcasının savaştan dönerken tabloyu yanında getirdiğini söylediğini aktardı. 

Firma sahibi, daha sonra FBI'ın ve avukatların da devreye girmesiyle tablonun herhangi bir para ödenmeden geri alındığını ifade etti. 

İki tabloluk bir yapıtın parçasını oluşturan resmin, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Münih şehrinde yer alan Alte Pinakothek adlı müzede yakında sergileneceği bildirildi. 

Müzenin baş küratörü Bernd Ebert, tabloların II. Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez birlikte sergileneceğini söyleyerek, "Bu bizim için çok heyecan verici" dedi.


Independent Türkçe, AP, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU