Jada Pinkett Smith, tokat atılan Oscar törenine neredeyse gitmeyecekmiş

Rock, geçmişte Pinkett Smith'le ilgili espriler yapmıştı

(AP)

Jada Pinkett Smith'in anı kitabı, 2022 Oscar Ödülleri'nde eşi Will ve Chris Rock arasında yaşanan tartışmadan neredeyse kaçınacağını ortaya çıkarıyor.

Pinkett Smith'in alopesi nedeniyle kazıttığı kafasıyla ilgili Rock'ın yaptığı bir espri üzerine 55 yaşındaki Will'in sahneye çıkıp 58 yaşındaki sunucunun suratına vurmasıyla geçen yılki Akademi Ödülleri töreni meşhur bir kaosa sürüklenmişti.

52 yaşındaki Pinkett Smith yeni anı kitabı Worthy'nin sondan ikinci bölümünde, Rock'ın geçmişte kendisi hakkında espriler yapması nedeniyle Hollywood'daki törene katılıp katılmamakla ilgili kararsız kaldığını yazıyor.

Pinkett Smith şöyle belirtiyor:

Bana sataştığı, hem de bunu Oscar sahnesinden yaptığı bilinen bir şeydi.

2016'da Will ve Pinkett Smith'in aday listesinde çeşitliliğe yer verilmemesi nedeniyle Oscar törenini boykot etmesi, sosyal medyada #OscarsSoWhite (Oscar Çok Beyaz) etiketinin ortaya çıkmasına yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O yıl beyaz olmayan insanları töreni boykot etmeye çağıran bir video yayımlayan Pinkett Smith anı kitabında, "o yıl siyah bir erkek sunucu olarak Chris'in nasıl etkileneceğini ya da nasıl bir baskı altında kalacağını" düşünmediğini itiraf ediyor.

Pinkett Smith sözlerine şöyle devam ediyor:

Yaptığım bir videoda beyaz olmayan yetenekleri sürekli takdir etmeyen Oscar'ı desteklemeye devam edip etmememiz gerektiği gibi bir soru yöneltmeme güceneceğini de hayal etmemiştim.

Tören sırasında Pinkett Smith'in boykotuna değinen Rock, "Jada'nın [Pinkett Smith] Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın külodunu boykot etmem gibi bir şey. Davet edilmedim ki" diye espri yapmıştı.

Pinkett Smith, 2022 Akademi Ödülleri'nde Rock sahneye çıktığında "bir felaketin yaklaştığını hemen hissettiğini" yazıyor.

Pinkett Smith, "Kendime, 'Çok zaman geçti, bu Akademi Ödülleri, yeni yanlış anlaşılmalar yok ve eminim düzgün davranacaktır' dedim" diye belirtiyor.

Ama bir yandan da 'kendine hakim olamayacağını' düşünüyordum.

Worthy'nin tanıtımı için verdiği bir röportajda Pinkett Smith, Will'in Rock'a tokat attıktan sonra kendisinden "eşi" diye bahsetmesi karşısında şoke olduğunu çünkü "7 yıldır ayrı olduklarını" açıklamıştı.

Will, Pinkett Smith'in yanındaki koltuğuna geri dönerken Rock'a "Eşimin adını o lanet olası ağzından uzak tut" diye bağırmıştı. Daha sonra Will Smith, spor draması Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar'daki (King Richard) rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

1997'de evlenen çiftin, 25 yaşındaki Jaden ve 22 yaşındaki Willow olmak üzere iki çocuğu var.

Pinkett Smith, evliliklerinin durumu hakkında People'a "Hâlâ çözmeye çalışıyoruz" demişti.

Birbirimize karşı derin bir sevgimiz var ve bunun bizim için ne anlama geldiğini çözeceğiz.

Worthy artık raflarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU