Hamas, ABD'nin uçak gemisi konuşlandırmasını ‘saldırıya fiili katılım’ olarak değerlendirdi

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, “Bu işgal ordusunun çöken moralini düzeltmeye yönelik bir girişimdir” dedi

USS Gerald R. Ford uçak gemisi / Fotoğraf: AP

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, ABD'nin İsrail'i desteklemek için bölgeye uçak gemisi gönderme duyurusunu “Filistin halkına yönelik saldırıya fiili katılım” olarak değerlendirdi.

Londra merkezli Arap Dünyası Haber Ajansı'nın (AWP) haberine göre, Kasım’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırısından sonra işgal ordusunun çöken moralini düzeltmeye yönelik bir girişimdir. Bu hareketler ne halkımızı ne de Aksa Tufanı mücadelesinde milletimizi ve kutsallarımızı korumaya devam edecek olan direnişçilerimizi korkutmuyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün erken saatlerde, Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki gelişmeler ışığında, ABD kuvvetlerinin bölgedeki konumunu güçlendirmek amacıyla, Gerald Ford uçak gemisi grubunu Doğu Akdeniz'e göndermeye başladığını duyurdu.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, “F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçaklarından oluşan filoların bölgeye konuşlandırılması için de adımlar atıldığı” ifade edildi. Açıklamanın devamında “ABD, gerekirse caydırıcılık duruşunu göstermek için dünya çapında hazır güçler bulunduruyor” ifadeleri yer aldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU