Spotify'ın "yapay zeka destekli" tarifesi daha pahalı olacak

Ekstra ücret yeni yapay zeka araçlarının yanı sıra daha iyi kalite getirecek

(Unsplash)

Yeni söylentilere göre Spotify, daha yüksek bir ücret karşılığında ekstra özellikler içeren yeni "Supremium" seviyesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu üyelik mevcut fiyatın iki katı, yani 19,99 dolar tutacak ve bir dizi yeni özellik sunacak. Bunların başında rakip Apple Music'in halihazırda ücretsiz sunduğu kayıpsız ses özelliğinin gelmesi bekleniyor.

Öte yandan bu ekstra seviye kullanıcıların tempo, his, aktivite ve daha birçok şeye göre şarkı seçmesine olanak tanıyan gelişmiş çalma listesi derleme araçları da sunacak. Spotify içinde bu güncellemeden bahsedildiğini ortaya çıkaran teknoloji uzmanı Chris Messina'ya göre bu planda yeni dinleme istatistikleri, sesli kitap dinleme ve yapay zekayla çalma listesi oluşturma araçları yer alacak.

Spotify son aylarda ağırlıklı olarak yapay zeka araçlarına odaklanıyor. Bunlar arasında otomatik şarkı seçmekle kalmayıp onları tanıtan bir yapay zeka DJ'i eklenmesi ve kullanıcıların podcastleri başka dillerde gerçekçi seslerle dinlemesine olanak tanıyan yapay zeka destekli çeviri de yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spotify'ın HiFi seviyesi üzerindeyse yıllardır çalışılıyor. Şirket bu özelliği ilk 2021'in başında duyursa da henüz çıkmadı ve o zamandar beri bununla ilgili söylentiler dolaşıyor.

Yeni sızıntılar, güncellemeyle 24 bit kayıpsız ses geleceğine işaret ediyor. Bu bit hızı, Apple Music gibi diğer dijital müzik platformlarındaki yüksek kaliteli seçeneklerle uyuşuyor.

Çoğu kişi aslında yeterince yüksek kalitede müzik çalamayan Bluetooth kulaklıklarla müzik dinlese bile son aylarda bir dizi dijital platform, HiFi veya kayıpsız ses seviyelerini piyasa sürdü. Örneğin Amazon'un ayda 14,99 dolar tutan bir kayıpsız ses planı varken Tidal da HiFi planını 19,99 dolara sunuyor.

Spotify'ın daha yüksek fiyatlı kayıpsız ses planının ekstra maliyetinden sanatçılara daha fazla gelir sağlayıp sağlamayacağıysa belli değil. Şirket, müziklerinin dijital ortamda dinlenmesi karşılığında müzisyenlere ödediği nispeten düşük ücretlerden dolayı sürekli eleştiriliyor.

Sızan kod, Spotify'ın daha yüksek fiyatlı seviyesinde "Supremium" markasını kullanacağına dair en son ipucunu sunuyor. Daha önce bu seviye "HiFi" diye adlandırılmış ve geçen yıl abonelere gönderilen bir ankette "Platin" ismiyle anılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU