ABD'de eve uçak düştü: İki ölü, bir ağır yaralı

Ölümcül kazada Newberg'deki evde yaşayan kimse yaralanmadı

Bir uçağın havada sarmal çizerek ABD'nin Oregon eyaletindeki bir eve çarpmasının ardından iki kişi öldü, bir kişi de yaşam mücadelesi veriyor.

Tualatin Vadisi İtfaiye ve Kurtarma Kurumu'na göre küçük bir uçak salı akşamı saat 7'de Newberg bölgesinde bir eve düştü. Uçağın içindeki iki kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Uçak düşmeden önce havada dönerken görüldü.
 

uçak.jpg

Oregon'da meydana gelen uçak kazasının ardından iki kişi öldü, bir kişi de yaşam mücadelesi veriyor (Tualatin Vadisi Yangın ve Kurtarma)

 

Öte yandan yerdeki hiç kimse yaralanmadı. Kurbanların kimliğiyse henüz belirlenmedi.

Tualatin Vadisi İtfaiye ve Kurtarma sözcüsü, o sırada birden fazla kişinin mülkün içinde olduğunu ancak güvenli bir şekilde dışarı çıktıklarını söyledi.

Kazanın ardından acil servis ekipleri uçakta iki kişinin öldüğünü tespit ederken, ağır yaralanan üçüncü kişi de helikopterle hastaneye kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaza, evin çatısında büyük bir delik açtı. Tualatin Vadisi İtfaiye ve Kurtarma sözcüsü, kurumun, kaza nedeniyle yerinden edilen insanları yeniden evlerine yerleştirmek için Kızıl Haç'la birlikte çalıştığını söyledi.

Uçak, kazanın bildirilmesinden iki saat sonra, akşam saat 9'da halen evin içindeydi ancak yakıt sızıntısına rağmen alev almadı.

Fox 12'nin bildirdiğine göre uçak Hillsboro Uçuş Akademisi'nden kalkmıştı. Pilot eğitim okulu, Newburg'un yaklaşık 32 kilometre kuzeyinde yer alıyor.

Yorum için Hillsboro Uçuş Akademisi'yle temasa geçildi.

Bir sözcü, kazanın nedeninin Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu tarafından araştırılacağını söyledi.

Sakinlerin bölgeden uzak durmaları isteniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU