Scorsese'den sinemadaki çizgi roman "istilasına" çözüm önerisi

"Sinemayı kurtarmak zorundayız" deyip sevdiği yönetmenleri saydı

Scorsese, 2019'da Marvel filmlerinin sinema olmadığını söylemiş ve onları tema parkı eğlencelerine benzetmişti. Scorsese'nin yorumları Marvel hayranları tarafından tepkiyle karşılanmıştı (Disney)

Ünlü yönetmen Martin Scorsese, Hollywood'un durumuna değinerek sinemanın süper kahraman ve seri filmlerden nasıl kurtarılabileceği hakkında konuştu. 

80 yaşındaki Scorsese, sinema kariyerini Taksi Şoförü (Taxi Driver) ve Arka Sokaklar (Mean Streets) gibi filmlerle öne çıktığı 1970'lerden bu yana başarıyla sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50'den fazla filmi olan yönetmenin son filmi Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon), sonbaharda gösterime girecek.

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, 9 kez En iyi Yönetmen Oscar'ına aday olmuş ve heykelciği bir kez evine götürmüştü. 

Scorsese, GQ'ya verdiği röportajda çizgi romanların etkisi altındaki Hollywood sinemasının mevcut durumu hakkında konuştu:

Buradaki tehlike bunun kültürümüze yaptığı şey. Çünkü artık filmlerin sadece bunlardan ibaret olduğunu düşünen nesiller olacak. Zaten böyle düşünüyorlar. Bu da bizim daha güçlü bir şekilde karşı koymamız gerektiği anlamına geliyor.

Scorsese, sinemaseverlere Safdie Kardeşler ve Christopher Nolan gibi yönetmenlerin filmlerini izlemelerini önerdi. 

Scorsese, "Sinemayı kurtarmak zorundayız" dedi ve ekledi: 

Üretilen içeriğin gerçekten sinema olmadığını düşünüyorum.

Hollywood sineması için "üretilmiş içerik" benzetmesini yapan yönetmen, günümüzdeki yapımları "yapay zekanın film çekmesine" benzetti:

Bu filmler size ne kazandıracak? Bir şeyi tüketmek ve sonra onu zihninizden, tüm vücudunuzdan atmak dışında, anlıyor musunuz? Peki size ne veriyor?

Scorsese, Hollywood'un son dönemdeki durumu hakkında konuşan ilk tanınmış yönetmen değil. 

Senarist ve yönetmen Charlie Kaufman da "ayartıcı" Hollywood filmlerini, "çöp" olarak nitelendirmiş ve bu tür filmlerin sıradan izleyici için kaliteli sinemayı sulandırdığına dair benzer duygularını ifade etmişti. 

Kaufman'ın bu sözlerine bağımsız yönetmen Richard Linklater da benzer şekilde tepki vermişti.


Independent Türkçe, GQ, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU