Akşener'den "İmamoğlu ve Yavaş" ile ilgili soruya yanıt: Blöf mlöf yok, kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz

Levent Gültekin’in iddialarını yalanlayan Akşener, "Mahkemeye vereceğim, öyle bir sözüm yok" ifadesini kullandı.

Fotoğraf: AA (Arşiv)

İYİ Parti lideri Akşener, Fox TV'de katıldığı canlı yayında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem" dediğini iddia eden yorumcu Levent Gültekin’i yalanlarken, "Mahkemeye vereceğim, öyle bir sözüm yok" ifadesini kullandı. 

Akşener, Gültekin'in Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla bilinen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz'in, kendisine “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını organize etmesi ya da engellememesi için 100 milyon dolar verdiği” iddia edilen bir e-mail mesajını gündeme getirmesine ilişkin şunları söyledi:

CHP'nin kongresine yönelik muhalefet içinde 2 grup var. AKP çevresinde oluşan yandaş bir grup var. Bir de bu 3 tarafın içinde tamamen yer almayan insanlar var.

Bunlar YouTube'da kanal kurup abuk subuk şeyler söylüyor. Ben Gültekin'in 3 videosunu mahkemeye verdim, bunu da vereceğim.

Kendisiyle görüşmemiz olmadı. Hasan Cengiz diye bir kişinin bana 100 milyon dolar verdiğini iddia eden bir videosu oldu. O spam mailinde yazan Sayın Kılıçdaroğlu'na o paranın verildiği. Bu iğrenç bir iftira. Ancak anlatılan parayı benim aldığım.

İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: Blöf mlöf yok 

Akşener, partisinin 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararına karşı yöneltilen "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a karşı aday çıkaracak mısınız, yoksa blöf mü yapıyorsunuz?" sorusuna, "Blöf mlöf yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz. Hem Ankara Belediye Başkanı’nı hem İstanbul Belediye Başkanı’nı öneren ben değilim, millet. Hem başta sayın Kılıçdaroğlu, hem de masa kabul etmedi. Arkadaşlarımız da milletin sesini reddetti. İnsanlar tercihlerinde hürdür. Ona saygı duymak gerekir. O tercihlerin her zaman bedeli olur" diye yanıt verdi. 

Akşener, "İstanbul'da Buğra Kavuncu aday olabilir de olmayabilir de. Özellikle bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız. Ankara adayımız Adnan Beker değil" açıklamasını yaptı. 

"İmamoğlu ve Yavaş'a kızgınlığım yok" 

Akşener, şöyle konuştu:

Milletin sesini bu iki arkadaşımız da reddetti. Onlara karşı kızgınlığım, hiçbir şeyim yok. O masadan ben nasıl kalktım? Adayının tespiti nasıl yapılacak diye konuştuk, gittiğimde 'Kim aday olsun'a döndü. 5 arkadaşımız Kılıçdaroğlu dedi, ben karşı çıktım. Bu iki arkadaşımızın adını verdim. Biz CHP'nin iç işlerine kesinlikle karışmıyoruz. Bu benim siyasi terbiyeme asla yakışmaz. Biz sonradan anladık ki her iki tarafta da 'ceketimi assam kazanırım' varmış.

Hiçbir siyasi partiyle herhangi bir yol yürümenin içine girmeden, muhalif kimliğimizle 81 ilde yerel seçimlere gireceğiz. Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Diyelim ki olmadı, asla tartışmayacağız. Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana aittir, ben de gereğini yapacağım.

Altılı Masa'ya geri dönüşü

Seçim 6'lı Masa'ya geri dönmesi ile ilgili "Pişman mısınız?" sorusuna yanıt veren Akşener, "Hayır. Kazanacak aday bulamadık ama kazanacak formül olarak gördüm. Samimiyetle çok çalıştık. Gördüğüm yanlışları özelden uyarmaya çalıştım ve asla o umudun yok olmasına sebep olmak istemedim. “Zehir içtim” dedim ya, o zehirleri içe içe yaptık. 45 ilde çalışma yaptık, Mansur beyi de yanımda şahit gibi gezdirdim. Şu an itibariyle AK Parti ile CHP ile rakibiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU