İki gün üst üste iptal edilen uçuşun yolcuları, uçağı işgal etmeye çalıştı

Videoda yolcuların pistteki havayolu personeliyle karşı karşı geldiği görülüyor

Yolcular Brüksel Havayolları uçağının merdivenlerine çıkmaya çalıştı (X/princeofkongo)

Uçuşları iki gün üst üste iptal edilen Brüksel Havayolları yolcularının, internette paylaşılan videoda havalimanındaki uçağı işgal etmeye çalıştığı görülüyor.

Başlangıçta Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'dan Belçika'nın Brüksel şehrine 15 Eylül'de uçmak üzere yer ayırtan yolcuların uçuşu iptal edilerek bir sonraki güne alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak cumartesi günü de aynı şey oldu ve teknik sorunlar nedeniyle uçak pazar gününe kadar yerde kaldı.

16 Eylül uçuşu da ertelenince uçakta yer ayırtan bazı yolcular hayır cevabını kabul etmeye yanaşmadı.

 


Breaking Aviation News and Videos adlı hesabın X/Twitter'da paylaştığı ve "princeofkongo" adlı kullanıcıya atfedilen görüntülerde, yolcuların ellerinde bavullarıyla pistteki uçağa doğru yürüdüğü görülüyor.

Yolcular uçağın yanına varınca seslerini yükselterek yüksek görünürlüklü ceket giyen personelle karşı karşıya geliyor. Bazı erkek ve kadınların, çalışanlara bağırıp pasaportlarını salladıktan sonra Airbus A330 uçağının merdivenlerine çıkmaya çalıştığı görülürken, bu noktada personel müdahale ederek merdivenleri kilitliyor.

Öfkeli yolculardan oluşan bir kalabalık hızla uçağın etrafında toplanıyor.

Videonun açıklamasında şöyle belirtildi:

Brüksel Havayolları yolcuları, Kinşasa'dan kalkan uçuşlarının cumadan beri üst üste ikinci gün iptal edilmesinin ardından uçağı işgal etmeye çalışıyor.

Breaking Aviation News and Videos "OO-SFF teknik sorunlar nedeniyle Kongo Demokratik Cumhuriyeti Havalimanı'nda mahsur kaldı. Yaklaşık 70 öfkeli yolcu haberi duyunca piste hücum edip uçağın etrafında toplanarak mürettebatın içeride kalmasına yol açtı" diye aktararak devam etti.

Hesap şöyle ekledi:

Yer ekibi, güvenlik ve polis yolcuların uçağı işgal etmesini engellemeyi başararak yolcuların 45 dakika sonra terminal binasına dönmesini sağladı.

Havayolunun bir sözcüsü Insider'a yaptığı açıklamada, "İkinci iptal nedeniyle 16 Eylül Cumartesi günü Kinşasa Havalimanı'nda gerçekten de huzursuz bir ortam vardı" dedi.

Sözcü, ertelenen uçuşun nihayet 17 Eylül Pazar akşamı havalanarak ertesi sabah Belçika'nın başkentine vardığını teyit etti.

Brüksel Havayolları rahatsızlıktan dolayı özür diledi ve yolculara bu süre zarfında otelde konaklama imkanı sunulduğunu belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU