Karaya vuran köpekbalığını denize ittiler

Cep telefonuyla çekilen görüntüler, plajdaki cesur kişilerin bir köpekbalığını denize geri göndermek için verdiği mücadeleyi gösteriyor

Plaja gidenler, son derece ağır köpekbalığını suya geri çekmekte zorlandı (Tina Fey)

ABD'nin Florida eyaletindeki Pensacola Plajı'nda bir grup cesur kişi, karaya vuran büyük bir köpekbalığını kurtarmak için bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cep telefonuyla çekilen çarpıcı görüntüler, WKRG'ye konuşan ve kocası Josh Fey'le birlikte evlilik yıldönümlerini kutlamak üzere Teksas'tan plaja geldiğini söyleyen Tina Fey tarafından kayda alındı.

Güneşin tadını çıkararak geçirilen rahatlatıcı bir gün, aniden grubun köpekbalığını denize geri yuvarlamaya çalıştığı yürekleri hoplatan bir ana dönüştü.

Facebook'ta yaptığı paylaşımda Fey, yaban hayatı kurtarma ekiplerini ve cankurtaranları aradıklarını ancak kendilerine karaya vuran köpekbalığına yardım etmek için yapabilecekleri bir şey olmadığının söylendiğini belirtti.

Fey "Köpekbalığı biz yüzerken ortaya çıktı. Tam önümüzde kumsala vurdu" diye yazdı.

Yaban hayatı kurtarma çalışanları ve cankurtaranlar bize yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediğinden onu suya geri döndürmek için harekete geçtik.

Hareketli çırpınışlarına ve devasa jilet dişlerine rağmen, köpekbalığının kuyruğundan tutarak devasa deniz canlısını sahilden sığ suya çekmek için üç kişi gerekti.

Köpekbalığı ilk başta agresif bir şekilde çırpınırken, plajdakiler başka manevralar yaptı.

Videoda, Fey'in korkunç dişlere zum yapmadan önce "Bebeğim, şu çılgın dişlere bak" diye bağırdığını duyabiliyorsunuz.

Bu noktada 4 kişi suda köpekbalığının arkasına geçmiş, ağır hayvanı çekmeye çalışıyordu.

 

köpekbalığı
4 adam onu denize geri çekerken köpekbalığı devasa dişlerini gösterdi (Tina Fey)

 

Olayı izleyenler, operasyonun cankurtaranlar olmadan tamamlanmasının çok tehlikeli olabileceğinden endişe ediyordu.

Kadraja girmeyen bir kişi, "Eşim 8 aylık hamile olmasaydı gelip size yardım ederdim" dedi.

Hayvanı denize geri sürüklemeye yönelik birkaç girişimden sonra köpekbalığı nihayet suya geri döndü ve Tina Fey'in kocası, hayvanın kuyruğunu okyanusa doğru yönlendirdi.

Köpekbalığı gücünü geri kazandıktan sonra yüzerek uzaklaşmaya başladı ve plajdakiler sevince boğuldu.

Plajdakiler köpekbalığının hayatta kalmasından memnuniyet duymuş olabilir ancak kimse uzuvlarına köpekbalığının büyük dişlerine kaptırmadığı için daha da fazla rahatlamışlardı.

Tina Fey'in eşi, WKRG'ye şunları şöyledi:

Bize yardım eden adamlara teşekkür ederiz.

Biliyorsunuz, onlar olmasaydı, onu hareket ettiremezdim. Sanırım hayvan tamı tamına 220 ila 270 kiloydu. Onu kıpırdatamadım; dördümüzün suya girmesi gerekti. Umarım plajlara gelen ve bir hayvanı, bilirsiniz, deniz kaplumbağalarını ya da onun gibi bir canlıyı böyle sıkıntıda gören herkes onlara yardım eder.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne göre, canlının çoğunlukla Doğu Kıyısı, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi'nde bulunan saldırgan bir yırtıcı olan Mako köpekbalığı olduğu düşünülüyordu.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu, köpekbalıklarının Florida'nın kıyıya yakın sularında ve körfezlerinde çok yaygın olduğunu çünkü yavrularını buralarda yetiştirdiklerini söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU