Uluslararası Para Fonu Lübnan'ı reform eksikliği konusunda uyardı

Le Drian, cumhurbaşkanlığı için ‘üçüncü bir adaya’ işaret etti

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Ernesto Riga başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdi / Fotoğraf: X platformu

Uluslararası Para Fonu misyonu Lübnan'ı reform eksikliği konusunda uyardı. Lübnan siyasi çevreleri ise Fransa Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Jean-Yves Le Drian'ın Cumhurbaşkanlığı için üçüncü bir aday teklif ederek, Marada Hareketi'nin lideri Süleyman Franjieh ve eski bakan Cihad Azour ikiliğini ortadan kaldırma önerisiyle meşguldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu durum, IMF heyetinin Beyrut ziyareti sonunda yaşadığı hayal kırıklığını yansıtıyor. Heyet tarafından yapılan açıklamada “Lübnan gerekli reformları hızlı bir şekilde gerçekleştirmedi. Zor kararlar alacak siyasi iradenin bulunmaması nedeniyle bu durumun önümüzdeki yıllarda ekonomi üzerinde etkisi olacak. İstenen reformların başlatılmaması, Lübnan'ı bankacılık sektörü açısından zayıf bir konumda bıraktığı” belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini düğümünü çözmeyi amaçlayan Le Drian, ilk kez üçüncü bir adayın aranması yönünde sinyal verdi. Le Drian, cumhurbaşkanlığı için parlamento çoğunluğunun desteğini alamayan Franciyye ve Azur ikilisi dışından yeni bir ismin adaylığı fikrini öne sürdü.

Le Drian, Lübnan ziyaretini Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşerek noktaladı. Kaynaklar Şarku'l Avsat'a, üçüncü aday önerisinin Berri ve ‘direniş ekseni’ (Hizbullah ve müttefikleri) tarafından itirazla karşılandığını, çünkü bunun kendileri için sürpriz olduğunu söylediklerini ifade etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU