Donald Glover'ın Lando projesi, uzun metrajlı bir Yıldız Savaşları filmine dönüşüyor

Aktör daha önce 2018 yapımı Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi'nde rol almıştı

Donald Glover, Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi'nde oynamıştı (Jonathan Olley /Lucasfilm Ltd.)

Donald Glover'ın Lando dizisi artık sinemada gösterime girecek bir film olacak.

Glover, ilk kez orijinal üçlemede Billy Dee Williams'ın canlandırdığı yıldızlar arasında dolaşan maceracı düzenbaz Lando Calrissian karakterini Yıldız Savaşları (Star Wars) spin-off'unda yeniden canlandıracak.

Glover daha önce 2018 yapımı Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Solo: A Star Wars Story) filminde Lando'yu, Alden Ehrenreich'in Han Solo'sunun karşısında canlandırmıştı.

Daha önce Lando'nun TV dizisi olacağı ve The Mandalorian, Andor ve devam eden Ahsoka gibi diğer Star Wars dizileriyle birlikte dijital yayın platformu Disney+'ta prömiyerini yapacağı duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak The Hollywood Reporter projenin artık uzun metrajlı bir filme dönüştüğünü doğruladı.

Glover, filmi uzun süredir beraber çalıştığı kardeşi Stephen Glover'la birlikte yazıyor.

Bu hafta Pablo Torre Finds Out adlı podcast'te konuşan Stephen, TV dizisi planlarının rafa kaldırılarak film için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Han Solo filmi, eleştirel ya da ticari bakımlardan büyük bir başarı olarak görülmese de Glover'ın performansı o dönem eleştirmenlerden geniş çapta övgü toplamıştı.

Atlanta adlı dizinin yıldızı bu role geri dönme olasılığı hakkında nisanda GQ'ya konuşmuştu:

Zamanımı boşa harcayacak ya da sadece bir maaş çekinden ibaret olacak şeyler yapmakla ilgilenmiyorum. Bunun yerine hoşlandığım insanlarla vakit geçirmeyi tercih ederim.

Sadece doğru şey olması gerekiyor ki bence olabilir. Lando kesinlikle birlikte takılmak istediğim biri. Bunun hakkında konuşuyoruz. Ancak bu kadarını söyleyebilirim.

Lando, 2026 ve 2027'de sinemalarda gösterime girmesi planlanan üç isimsiz filmin yanı sıra şu anda geliştirme aşamasında olan birkaç Star Wars filminden biri.

Devam üçlemesinde Rey adlı başkarakteri canlandıran Daisy Ridley'nin yeni bir devam filmi için rolüne geri döneceği nisanda ortaya çıkmıştı.

Bu filmin ayrıntıları halen gizli tutulurken, 2019 yapımı Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'ndeki (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) olaylardan 15 yıl sonrasını konu edineceği söyleniyor.

Ms. Marvel'ın yönetmenlerinden Sharmeen Obaid-Chinoy'un kamera arkasına geçeceği filmin senaryosunu Peaky Blinders dizisinin yaratıcısı Steven Knight kaleme alacak.

Hikayenin, Skywalker'ın Yükselişi'nin sonrasında Rey'in Jedi Düzeni'ni yeniden inşa etme çabalarını işleyeceğine inanılıyor.

Lando için henüz bir gösterim takvimi açıklanmadı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU