Bill Gates "daha iyi bir dünya" yaratma motivasyonunun nereden geldiğini açıkladı

Microsoft'un kurucusu, kendisine "dünyayı görmek için yepyeni bir mercek" verildiğini söylüyor

Arşiv (AFP)

Bill Gates, büyükbaba olmanın, torunu Leila için "daha iyi bir dünya" yaratma yönünde kendisini motive ettiğini söyledi.

Microsoft'un kurucu ortağı olan hayırsever Gates, kızı Jennifer Gates'in kollarındaki torunu Leila'ya, Jean Reagan'ın How to Babysit a Grandpa (Bir Dedeye Nasıl Bebeğe Bakar Gibi Bakılır) kitabını okurken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak Büyükanneler ve Büyükbabalar Günü'nü kutladı.

67 yaşındaki Gates, dedeliğin kendine öğrettiklerini bu Instagram gönderisinde şöyle ifade etti:

Büyükbaba olmak bana dünyayı görmek için yepyeni bir mercek kazandırdı. Bu, torunumun ve tüm torunlarımızın içinde doğduklarından daha iyi bir dünyayı miras almalarını sağlamak için bana motivasyon sağlıyor.

Bill ve eşi Melinda French Gates'in en büyük çocuğu olan Jennifer ve Jennifer'ın Olimpiyatlarda yarışan at binicisi eşi Nayel Nassar, Leila'yı 5 Mart'ta kucaklarına aldı. Gates ve Nassar çifti, bebeklerinin doğumunu Instagram'dan duyurmuştu. Çift, kızlarını tuttukları fotoğrafın açıklama kısmına "Sağlıklı küçük ailemizden sevgiler gönderiyoruz" diye yazmıştı.

Birkaç hafta sonra nisanda Melinda, yenidoğanı kucağına aldığı bir fotoğraf paylaşmıştı. "İlk torununuzu kucağınıza almak gibisi yok" diye yazan 59 yaşındaki hayırsever şöyle eklemişti:

Jenn'i bu yaştayken tuttuğum zamanlar sanki daha dünmüş gibi.

Bill ve Melinda'nın Jennifer dışında iki çocukları daha var: 24 yaşındaki Rory ve 20 yaşındaki kızları Phoebe. Uzun süre boyunca güçlü bir çift olarak tanınan ikili, 27 yıllık evliliğin ardından 2021'de boşanmıştı. İkili, Mayıs 2021'de şu anda X olarak bilinen Twitter'da ortak bir açıklama yaparak boşanma planlarını duyurmuştu. Çiftin açıklaması şöyle başlıyordu:

Çok düşündükten ve ilişkimiz üzerinde çok çalıştıktan sonra, evliliğimizi bitirme kararı aldık.

Açıklama, "Son 27 yılda üç tane inanılmaz çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı ve üretken yaşamlar sürmesini sağlamak için dünyanın her yerinde çalışan bir vakıf kurduk" diye devam ediyordu. Bu sözlerle, 2000'de kurdukları Bill & Melinda Gates Vakfı'na atıfta bulunuyorlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Melinda Gates, boşanmasıyla ilgili geçen sene Fortune'a yaptığı açıklamada, ayrılığın "inanılmaz derecede acı verici" olduğunu söylemişti. Gates, asıl endişesini "çocuklarımı bu süreçte korumaya çalışmak" diye belirtmişti. Çift, kızları Jennifer'ın Columbia Üniversitesi'nden halk sağlığı alanında aldığı yüksek lisans derecesi mezuniyetini kutlamak gibi önemli dönüm noktalarında çocuklarını desteklemek için aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakıyor.

Jennifer bu mutlu hadiseyi, soluk mavi kepi ve cübbesiyle eşinin ve gözle görülür bir şekilde gururlu ebeveynlerinin yanında çektirdiği fotoğraflarla kutlamıştı. Jennifer, fotoğrafın açıklamasına şunları yazmıştı:

(Hızlandırılmış) Halk Sağlığı Yüksek Lisansı. Bu inanılmaz eğitim fırsatı için @columbiapublichealth'e ve bunu mümkün kılan çevreme teşekkür ederim. Minnettarım.

Mezun Gates, daha sonra parantez içindeki hızlandırılmış yüksek lisans derecesinin ne olduğunu açıklamıştı:

Şeffaflık -hızlandırılmış öğrenciler diplomalarını resmi olarak ekimde, staj teslimlerinin bitiminde alıyor ancak tüm dersler tamamlanmış oluyor. Böylece biz de artık bu törende yürüyor ve kutlama yapıyoruz.

O sırada, Jennifer'ın eşi Nassar, fotoğrafı kendi Instagram Hikayesinde yeniden paylaşarak şöyle yazmıştı:

Çok gururluyum!

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU