The Walking Dead'in yeni dizisi Daryl Dixon, Dead City'nin hatasını tekrarlayacak mı?

The Walking Dead: Daryl Dixon için ilk tepkiler olumlu olsa da dizinin kesinlikle uzak durması gereken bir şey var

Hem Dead City hem de Daryl Dixon ikinci sezon onayını aldı (ScreenRant)

11 sezon boyunca devam eden The Walking Dead'in sona ermesinin ardından, Robert Kirkman'ın çizgi roman uyarlamasının evreni spinoff'larla genişliyor. 

Prömiyerini yapmaya hazırlanan The Walking Dead: Daryl Dixon'la ilgili ilk eleştiriler son derece olumlu. Dizinin en sevilen karakteri Daryl'ı merkeze alan spinoff'un seriye yeni bir soluk getirdiği yorumları yapılırken spinoff'un "bayat seriyi canlandırdığı" ifade ediliyor.

Daryl Dixon'ın başarısı seri için büyük önem taşıyor

Her ne kadar ilk tepkiler olumlu olsa da The Walking Dead: Daryl Dixon'ın uzun vadede başarılı olmak için The Walking Dead: Dead City'nin düştüğü hatadan kaçınması gerekiyor. 

Dead City'nin de genel olarak olumlu karşılanması, Daryl Dixon'a olan güveni artırıyor ancak olası bir başarısızlık Rick'le Michonne'un yeni dizisini ve bundan sonra gelebilecek yeni spinoff'ları tehlikeye sokabilir. 

Dead City'nin en büyük hatası neydi?

The Walking Dead evreninin karakter odaklı spinoff'lara yoğunlaşması, Daryl Dixon'ın başarılı olmasını daha da önemli hale getiriyor. Bunun gerçekleşmesi için, Daryl Dixon'ın Maggie ve Negan'ın dizisinin izlediği yoldan uzak durması gerekiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dead City genel olarak başarılı olsa da en büyük zayıflığı serinin ana hikayesini devam ettirememesi oldu. The Walking Dead'in bittiği yerden Dead City'nin bittiği yere kadar Maggie ve Negan'ın kişisel hikayelerinin etrafında hiçbir şey değişmedi. 

Bu durum kısa vadede diziye zarar vermemiş olabilir ancak eleştirmenlere göre spinoff'lar The Walking Dead'in en büyük gizemlerinden ve çözülmemiş hikayelerinden bazılarını ele almazsa ileride bir sorun haline gelebilir. 

Daryl'ın keşfedeceği gizemler

Dead City, The Walking Dead hayranlarının keyifle izlediği bir dizi olmayı başararak ikinci sezon onayını alsa da daha büyük bir hikayeyi işleyememesi göründüğünden daha büyük bir soruna dönüşebilir. 

Eleştirmenler, Daryl Dixon'ın başarması gereken en önemli şeyin The Walking Dead'in hikayesini ilerletmek olduğunu düşünüyor. Spinoff,  Fransa'da geçtiği için dizinin genel anlatısına dahil olabilecek keşfedilecek pek çok gizem var.

The Walking Dead: World Beyond'da gösterildiği gibi, salgın Fransa'da başlamış ve görünüşe göre varyantların ortaya çıktığı yer de burasıydı. 

Salgının arkasındaki olayları keşfetme potansiyeline sahip olarak izleyicisini koltuğa çivileyebilmek, The Walking Dead evreninin merakla beklenen dizisi Daryl Dixon için büyük bir önem taşıyor.

Eleştirmenlere göre Daryl Dixon, Dead City'nin düştüğü hataya düşmeyerek serinin hikayesini devam ettirmeyi başarabilirse The Walking Dead efsanesini bambaşka yerlere taşıyabilir. 


Independent Türkçe, ScreenRant, The Wrap

DAHA FAZLA HABER OKU