Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde SpaceX'ten 1 milyar dolar kredi çekmiş

Musk daha önce de girişimlerinden birini desteklemek için başka bir girişiminden para almıştı

(Reuters)

Wall Street Journal'a göre Elon Musk, artık X diye bilinen Twitter'ı satın aldığı ay, kendi şirketi SpaceX'ten 1 milyar dolarlık kredi çekmiş.

Journal'a göre SpaceX, Musk'ın şirketteki hisselerinin bir kısmıyla güvence altına alınan krediyi Ekim 2022'de onayladı. Musk aynı ay içinde hepsini çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Journal'ın haberinde SpaceX'in kurucusunun bir ay sonra 1 milyar doları faiziyle şirkete iade ettiği belirtildi.

Halihazırda ve sosyal medya devini devraldığı Ekim 2022'de dünyanın en zengin kişisi olan Musk'ın bu krediyi neden çektiği bilinmiyor. Musk'ın sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alması, en zengin kişiler listesinin üst sırasındaki yerini yitirmesine katkı sağlamış gibi görünüyordu. SpaceX'in patronu Haziran 2023'te dünyanın en zengin kişisi unvanını geri kazandı.

Medya kuruluşu ayrıca Musk'ın krediyi geri ödediği Kasım 2022'de bir başka şirketi olan Tesla'da da 3 milyar 950 milyon dolarlık hisse sattığını kaydetti. Musk ertesi ay 3 milyar 580 milyon dolarlık Tesla hissesi daha sattı. Milyarder iş insanı o yıl nisandan itibaren yaklaşık 23 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı. Bu durum, fonların muhtemelen sosyal medya platformunu satın almak için harcanacağı yönündeki spekülasyonları körüklüyordu.

Musk daha önce de girişimlerinden birini desteklemek için başka bir girişiminden para almıştı.

2009'da Musk'ın Tesla'yı desteklemek için SpaceX'ten 20 milyon dolar borç aldığı belirtilmişti.

SpaceX daha yakın zamanda, 2015 ve 2016'da, Musk'ın güneş paneli şirketi SolarCity'ye 330 milyon dolarlık tahvil verdi. Tesla, SolarCity'yi 2016'da satın aldı.

Geçen ay ABD Adalet Bakanlığı'nın işe alımda ayrımcılık uyguladığı iddiasıyla SpaceX'e dava açması üzerine şirket yakın zamanda sert eleştirilere maruz kaldı. Dava dosyasında SpaceX'in "ayrımcı işe alım uygulamalarının rutin, yaygın ve uzun süreli olduğu, sığınmacı ve mültecilere zarar verdiği" belirtildi.

The Independent, yorum için SpaceX'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU