Birleşik Krallık'ın ilk trans milletvekilinin Rus şakacılarla imtihanı: Seks oyuncağı yollamak zor olur ama Ukraynalı LGBT askerlere kondom gönderebiliriz

Galli vekil Jamie Wallis, zoom toplantısında Rus muhalif ve satranç ustası Garry Kasparov ile görüştüğünü sanıyordu ama işin aslı öyle değildi

Birleşik Krallık'ın ilk transseksüel parlemento üyesi olarak kabul edilen Jamie Wallis, Ukraynalı LGBT askerlerine kondom, kayganlaştırıcı ve diğer hijyen ürünlerinin teslim edilmesini önerdi. 

Wallis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin bu öneriyi kişisel olarak hoş karşılaması gerektiğini söyledi.

Wallis, öneriyi eski satranç ustası Garry Kasparov'la yaptığı bir Zoom görüşmesinde dile getirdiğine inanıyordu. 

Ancak işin aslı öyle değildi.

Muhafazakar Parti milletvekili gerçekte, ünlü Rus şakacılar Vovan ve Lexus ile konuşuyordu. 

Görüşmenin 16 dakikalık bir kesit pazartesi günü yayınlandı. 

Kayıtta iki Rus şakacının Wallis'i okullarda transseksüelliğin desteklenmesini savunmaya ve İngiltere'nin trans başbakanı olmasına teşvik ettiği işitiliyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalifliği ile bilinen, hatta 2005'te satranç tahtasıyla saldırıya uğrayan satranç ustası Garry Kasparov ile konuştuğunu zanneden İngiliz milletvekili Wallis'e zoom görüşmesi esnasında bir başka öneri daha yapıldı: 

Eğer Batı'dan Ukrayna ordusundaki eşcinsel askerlere seks oyuncağı bağışı yapılırsa bu gerçekten işimize yarayabilir"

"Seks oyuncağı zor ama kayganlaştırıcı olabilir"

Galler'in Bridgend bölgesinin Muhafazakar Parti üyesi olan Wallis, Gasparov sandığı Rus şakacılara "Seks oyuncaklarının zor olacağını düşünüyorum" dedi ancak karşı öneri getirdi: 

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesi veya hijyenle ilgili herhangi bir şey kesinlikle kabul edilebilir. Yani kondomlar, kayganlaştırıcılar, temizlik ekipmanları gibi şeyler kesinlikle sorun olmaz" 

Ünlü Rus şakacılar Vovan ve Lexus'un yayınladığı video kaydında Wallis, "Gerçekten, eğer Başkan Zelenski böyle bir bağışın teslimini karşılamak için orada bulunursa, bu çok anlamlı olurdu" diyor. 
 

vovan ve lexus.jpg
Takma isimleri Vovan ve Lexus olan Rus komedyenler Vladimir Kuznetsov (ya da Krasnov) ve Aleksei Stolyarov ünlü kişilere yaptıkları telefon şakalarıyla tanınıyor / Fotoğraf: AP


Mart'ta, Zelenski'yle ittifak halindeki küçük bir parti Rusya'ya karşı savaşan LGBT askerlerin ihtiyaçlarını gerekçe göstererek aynı cinsiyetten sivil birliktelikleri yasallaştırmayı önermişti. 

Aynı parti daha sonra pornografi üretimini yasaklayan bir yasağın kaldırılmasını tavsiye edip söz konusu durumun Kiev için daha fazla vergi geliri sağlayacağını ileri sürmüştü.

Bu ayın başlarında Ukrayna ordusu, İngilizce konuşulan ülkelerdeki sözcülüğüne transseksüel bir Amerikalı eski gazeteci olan Sarah Ashton-Cirillo'yu atamıştı. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ashton-Cirillo, hızla Rusları insanlık dışı olarak tanımlayarak medya ilgisini çekti ve CNN'i başlangıçta yazıldığı gibi "paralı askerler" yerine "Batılı yabancı savaşçılar" ifadesini kullanmaya zorlamıştı.

Birleşik Krallık'ın transseksüel parlemento üyesi Jamie Wallis, 2022 Mart ayında "Ben transım. Ya da daha doğru bir ifadeyle, olmak istiyorum" diyerek açıkça transseksüel Parlemento üyesi olarak kabul edilmiş ve cinsel yönelimini belli etmişti. 

Rus komedyenler Vovan ve Lexus'un bu ilk şakası değil.

İkili genellikle Rus hükümetine ya da Rus dış politikasına eleştiri getiren ve özellikle Rus olmayan kişilere şaka yapıyor. 

Vovan ve Lexus'un Rus hükümetinin ya da Rusya'nın  istihbarat örgütü Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) kullandığı  kişiler olduğu iddia edilse de komedyenler bu iddiaya reddediyor.

İkilli daha önce İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, dünyaca ünlü İngiliz müzisyen Elton John ve iklim aktivisti Greta Thunberg'i de alaya almıştı.

 

Independent Türkçe, RT, Black Diamond, Wikipedia

DAHA FAZLA HABER OKU