The Last of Us'ın yönetmeni, yürek parçalayan bölümdeki hassas kararı açıkladı

Emmy adayı yönetmen, dizinin çok konuşulan üçüncü bölümünün sonunda neden özellikle hassas bir seçim yaptığını anlattı

Dizide Frank rolüyle Murray Bartlett ve Bill rolüyle Nick Offerman En İyi Konuk Oyuncu dalında Emmy adaylığı kazandı (HBO)

Yönetmen Peter Hoar, The Last of Us'ın yürek parçalayan bölümüyle ilgili alınan kritik kararın nedenini açıkladı.

PlayStation'ın popüler video oyunu serisi The Last of Us'a dayanan aynı adlı dizinin prömiyeri bu yıl HBO'da yapılmıştı. 

Bir mantar enfeksiyonunun insanların zombi benzeri yaratıklara dönüşmesine neden olduğu kıyamet sonrası dünyada geçen The Last of Us, Joel ve Ellie'yi merkeze alıyor. 

Kritik karar

Peter Hoar, şu anda HBO dizisinin yönetmenliğini üstlendiği üçüncü bölümü Long, Long Time'la (Uzun, Çok Uzun Zaman) Emmy ödülüne aday gösteriliyor. 

Deadline'a verdiği röportajda Hoar, hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin çok beğendiği bölümün yapım aşamasıyla ilgili bilgiler paylaştı. 

Hoar ayrıca, Bill ve Frank'in cesetlerinin gösterilmemesine ilişkin kararından da bahsetti.

Hikayelerinin en önemli anlarından biri, Frank'in hastalandıktan sonra intihar ederek ölmeye karar verdiği ve Bill'in de onunla birlikte ölmeyi seçtiği sonuydu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trajik hikayeleri pek çok izleyiciyi etkileyen İkilinin yatak odasında öldüğü ima edilse de cesetler asla gösterilmemişti.

Hoar, röportajda bu tasvirle ilgili ayrıntı verdi ve en başından beri Bill'le Frank'in cansız bedenlerinin gösterilmeyeceğine karar verildiğini açıkladı. Hoar, ortak yaratıcı Craig Mazin'in de cesetlerin gösterilmesinin gerekli olmadığını düşündüğünü söyledi.

The Last of Us oyununun yönetmeni ve HBO dizisinin baş yapımcısı Neil Druckmann'dan da bahseden Britanyalı yönetmen şöyle dedi:

Bu hep aklımızdaydı, cesetleri asla göstermemek. Bu aynı zamanda grup olarak da tartıştığımız bir şeydi. Neil Druckmann muhtemelen The Last of Us dünyasının çok acımasız bir dünya olduğunu söylerdi. Ve acımasız bir dünyada insanlar yaralanacak, bedenlerinde ve zihinlerinde korkunç travmalar yaşayacak. Bence Craig buna ihtiyacımız olmadığını düşündü. Bu gerekli değildi.

23 dalda Emmy adayı

Peter Hoar'un başarılı yönetimiyle öne çıkan üçüncü bölümün de ötesinde The Last of Us, 2023 Emmy Ödülleri'nde tam 23 kategoride aday gösterildi. 

Bunlar arasında En İyi Drama Dizisi, En İyi Başrol Erkek Oyuncu, En İyi Başrol Kadın Oyuncu ve En İyi Konuk Oyuncu kategorileri de yer alıyor.


Independent Türkçe, IGN, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU