Sudan’da Hızlı Destek Kuvvetleri, zırhlı birlikler karargâhına girdi

Nyala kentinde ordu ile HDK arasındaki çatışmalar, iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesintiye uğramasıyla ikinci haftasında

Sudan’da HDK ile ordu güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) dün, önceki gün gerçekleştirdiği başarısız saldırının ardından başkent Hartum'un güneyinde, ordunun kontrolünde olan Zırhlı birlikler karargahında yer alan üyelerini gösteren görüntüleri yayınladı. Sudan ordusu ise bir haftayı aşkın süredir şiddetli ve aralıksız çatışmalara sahne olan Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala askeri bölgesinde 16'ncı Tümen komutanı Tümgeneral Yasir Fadlallah El Hızır'a suikast düzenlendiğini duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre orduya ait zırhlı birlikler ve mühimmat kompleksi, Hartum'un güneyindeki ordunun hayati askeri alanları ve son savunma alanları arasında yer alıyor. Bunların düşüşü, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, yardımcısı Şemseddin Kabbaşi ve askeri operasyon komutanlarının üst düzey subaylarının saklandığı ordu komutanlığının ana karargahını tehdit ediyor.

Sudan ordusu önceki gün yaptığı açıklamada HDK’nın zırhlı birliklere ve mühimmat kompleksine yönelik çok sayıda saldırı girişimini püskürttüğünü, saldırganları yüzlerce ölüm ve yaralanmaya uğrattığını ve üç tanka el koyduğunu duyurdu.

Burhan, Nyala şehrinde 16. Piyade Tümeni komutanı için yas tuttu. Ordu sözcüsü Nebil Abdullah, Hızır’ın dün Nyala’da vatanı savunmak adına yürüttüğü kutsal görevi esnasında suikasta uğradığını söyledi.

Nyala kentinde ordu ile HDK arasındaki çatışmalar, iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesintiye uğramasıyla ikinci haftasına girdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU