Elon Musk'ın hangi tarihi karakterden ilham aldığı ortaya çıktı

Musk'ın biyografisini yazan Isaacson, ABD'li milyarderin askeri tarihe meraklı olduğunu söyledi

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolar ödeyerek satın almıştı (Reuters)

SpaceX, Tesla ve X'in sahibi ABD'li milyarder Elon Musk'ın biyografisini yazan Walter Isaacson, Musk'ın ünlü Fransız general ve diktatör Napolyon Bonapart'tan ilham aldığını söyledi.

ABD'li milyarderin askeri tarihi sevdiğini ve buradan aldığı dersleri şirket yaşamına uygulayabileceğini düşündüğünü belirten Isaacson, "Napolyon her nerdeyse, oradaki birliklerin en iyi şekilde savaştığını düşünüyor. Bu yüzden gece geç saatte birden Tesla'nın ya da SpaceX'in üretim hattında ortaya çıkıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk'ın konuyla ilgili olarak, "Eğer generallerini savaş sahasında görürlerse, daha fazla motive olurlar. Bunu Napolyon hakkında okuyarak öğrendim" dediği ifade edildi.

Isaacson, Musk'ın SpaceX'in Starship roketlerinin ateşleyicilerinin yapımını bir saat boyunca yerinde denetlemesini örnek olarak gösterdi.

71 yaşındaki yazar, Musk'ın geceleri popüler tarih podcasti "Hardcore History"i dinlediğini belirtti.

Elon Musk geçen yıl Napolyon'la ilgili yaptığı paylaşımda, Fransız generalin başarısını "partilerde iyi olmasına ve inanılmaz derecede iyi konuşup, yazmasına" bağlamıştı.

ABD'nin önde gelen biyografi yazarlarından biri olarak görülen Walter Isaacson, daha önce Henry Kissinger ve Steve Jobs'un biyografilerini de yazmıştı.

Isaacson'un yazdığı Elon Musk biyografisinin gelecek ay raflarda yerini alması bekleniyor.


Independent Türkçe, Axios, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU