Christopher Nolan'ın en sevdiği komedi filmi hayranlarını şaşırttı

Filmin IMDb puanı sadece 6,6

Adam McKay'in yönettiği filmin IMDb puanı 6,6 (Columbia Pictures) 

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, son filmi Oppenheimer dünya çapında hayranlarının ve eleştirmenlerin kalbini kazanırken, sinema sektörünü bir kez daha şaşırtmayı başardı. Ancak, bu kez filmlerindeki bir ters köşeyle değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmza attığı filmlerde genellikle karanlık atmosferler yaratan Nolan'a, kanal değiştirirken gördüğünde elindeki uzaktan kumandayı bıraktıran filmler soruldu. Britanyalı yönetmen, bu soruya şaşırtıcı bir cevap verdi. 

Rich Eisen Show'a konuşan Nolan, usta yönetmen Stanley Kubrick'in filmleri de dahil olmak üzere birden fazla isim verdi. Sık sık adı Oscar'la aynı cümlede anılan yönetmen, sürpriz bir film de saydı: 2006'da gösterime giren komedi türündeki Talladega Geceleri: Ricky Bobby Hikayesi (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby).

53 yaşındaki yönetmen şöyle dedi:

O kadar çok var ki. Demek istediğim, kanallarda dolaşıyorum ve eğer eski bir film oynuyorsa, yani Kubrick'in herhangi bir şeyi, bilirsiniz, kumandayı bırakırım. Ve bazı büyük komediler de. Talladega Geceleri, onu asla değiştiremeyeceğim.

Nolan'ın filmi beğenmesi sunucu Rich Eisen'ı şaşırttı. Film eleştirmenlerden olumlu eleştiriler almış ve 72 milyon dolarlık bütçesine karşılık 160 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti.

Nolan'ın "en iyi komedilerden biri" olarak nitelendirdiği Talladega Geceleri, NASCAR sürücüsü Ricky Bobby'nin zirvedeki konumunu korumak için verdiği mücadeleyi anlatan 2006 yapımı bir spor komedisi.

Başrollerinde Will Ferrell, John C. Reilly, Leslie Bibb ve Sacha Baron Cohen'in yer aldığı film, 2000'lerin sıradan komedilerinden biri olarak anılıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR

DAHA FAZLA HABER OKU