Kylie Jenner'ı kutlarım! Ünlüler geçirdikleri ameliyat ve tedavilere dair dürüst olmalı

Jenner'ın meme büyütme ameliyatı geçirmesiyle ilgili açık davranmasına sevindim. Umalım da bu, başkalarını da aynı şeyi yapmaya teşvik etsin

(AFP)

Evet, Kylie Jenner memelerini yaptırmış. 25 yaşındaki realite TV yıldızı, The Kardashians'ın üçüncü sezon finalinde sözümona "bomba" açıklamasını yaptı.

Güzellik sektörünün dev ismi, arkadaşı Anastasia "Stassie" Karanikolaou'ya rapçi Travis Scott'tan olan 5 yaşındaki kızından bahsederek "Biliyorsun, Stormi'den önce memelerimi yaptırdım" dedi. Jenner, "Yani 20 yaşındayken çocuk sahibi olacağımı düşünmüyordum ve Stormi'yi doğurduktan sonraki 6 ay boyunca memelerim iyileşmeye devam ediyor gibiydi" diye devam etti.

Çok güzel göğüslerim vardı, yani doğal memelerim vardı ve tek kelimeyle muhteşemlerdi. Mükemmel boyuttalardı, her şeyleriyle mükemmellerdi ve elbette keşke en başından hiç yaptırmasaydım diye düşündüm.

Jenner'ı yakından tanıyanlar için bu itiraf muhtemelen sürpriz olmayacaktır. Ne de olsa Kylie Cosmetics'in kurucusu, 2015'te ünlü Kylie Lip Kit'lerini piyasaya sürmeden önce dudak dolgusu yaptırdığını yıllarca inkar etmişti. Ardından 2018'de tam bir U dönüşü yaparak dudak dolgusunu tamamen çıkardığını açıklamıştı. Birkaç ay sonra da tekrar dudak dolgusu yaptırmaya başlamıştı.
 


O zamandan beri dolgu yaptırmasıyla ilgili açık davranan Jenner, 2019'da Paper Magazine'e "Tamamen bıçak altına yattığım ve yüzümü tümüyle yeniden şekillendirdiğim düşünülüyor ki bu tamamen yanlış. Ödüm kopuyor. Bunu asla yapmam. İyi bir saç, makyaj ve dolguların gerçekten neler yapabileceğini anlamıyorlar. Bunlar dolgu. Bunu inkar etmiyorum" demişti. Bu cümleleri şimdi okumak elbette biraz sarsıcı görünüyor; daha sonra Jenner sözlerine şunları da eklemişti:

Ben sadece doğal güzelliğimi kucaklıyorum.

Hiç kimse, özellikle de bunu yaptırdıği için erkeklere kıyasla çok daha sert bir şekilde mercek altına alınan kadınlar, estetik ameliyat ya da başka türden bir "küçük dokunuş" yaptırdığı için yargılanmamalı. Halihazırda birçok medya kuruluşu Jenner'ın yaptırmış olabileceği diğer şeyler üzerine tahminler yürüten makaleler yayımladı. Ama daha çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin şeffaflık olduğunu düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hoşunuza gitse de gitmese de toplumsal açıdan güzel kabul ettiğimiz şeyler sözkonusu olduğunda ünlüler en üst sıralarda yer alıyor. Standartları belirleyen ve sürdüren onlar. Genç kadınlar yüzlerini saatlerce inceleyip onların yüzleriyle karşılaştırıyor. Özellikle de akşamdan kalmış veya hormonal bir dönemdeysek, kendimizi kıyaslayıp ister istemez sönük hissetmemize neden olanlar onlar.

Bu yüzden böyle görünmek için geçirdikleri tedaviler hakkında, içlerinden bu kadar azının açık sözlü olması sinirimi bozuyor. Elbette doğal haliyle her zaman tatilden yeni dönmüş ve gece 12 saat uyumuş gibi görünenler olacak. Ve ünlülerin maaş çeklerinin elverdiği en kaliteli cilt bakımına para yatırarak yapabileceklerinizin bir sınırı olmadığına eminim.

Ancak hayrete düşmek için TikTok'ta hızlıca bir gezinti yapmak yeterli. TikTok'ta binlerce ünlü simanın önceki ve sonraki hallerini gösteren fotoğraflarıyla beraber muhtemelen yaptırdıkları tüm şeyleri sıralayan sesli anlatımlar var. Özellikle gerçek estetik cerrahların paylaştığı videolar ikna edici içerikler.
 


Yakın zamanda Hollywood çevreleriyle iç içe olan tanınmış bir yazarla tüm bunlar hakkında uzun bir konuşma yaptım: Bana "Los Angeles'ta herkes estetik yaptırıyor" dedi.

Ve estetik yaptırmadığını düşündüklerinizin hepsi aynı doktora gidiyor. Ve bu doktor gerçekten ama gerçekten iyi.

Bu yazar bana daha sonra, yakın zamanda "sektördeki en iyi burun estetiğini" yaptıran, tanıdığı ünlü bir oyuncunun fotoğraflarını gösterdi.

Kadınlardan yaptırdıkları her şeyi açıklamalarını beklemenin cinsiyetçi olduğu yönünde bir argüman var. Ve bunu bir dereceye kadar anlayabiliyorum. Belki de bizi ilgilendirmiyordur. Ama sürekli güzellik standartları hakkında konuşurken bir yandan da kapalı kapılar ardında estetik yaptıran, kamuoyu önündeki kişileri düşündüğümüzde belki de bu durum daha karmaşık bir hal alıyor. İsim vermeyeceğim ama TikTok'a girerseniz bazı adayları çabucak bulacaksınız.

Eğer birileri ataerkil yapılar hakkında alenen ahkam kesecekse, bu yapıları desteklemek için yaptıkları şeyler hakkında dürüst davranmaları gerekmez mi? Ve eğer dürüst değillerse, bu onları sorunun bir parçası yapmaz mı? Çünkü ne kadar çok ünlü kişi bıçak altına yatarsa, ulaşması zaten imkansız olan güzellik standartlarımız da o kadar yükseliyor. Bu bizi hangi sonuca götürüyor?

Jenner'ın meme büyütme ameliyatı geçirmesiyle ilgili açık davranmasına sevindim. Umalım da bu, başkalarını da aynı şeyi yapmaya teşvik etsin.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU