Bebeklerine Barbie ve Ken adını koymayı düşünen ailelerin internet aramaları patlama yaptı

Ken'in bebek adı olarak aranması da yüzde 293 arttı

(Warner Bros.)

Barbie filminin başarısı sürerken, bebek adı olarak Barbie'ye duyulan ilgi yüzde 603 yükseldi.

Barbie'ye ilişkin bu gelişmeyi, popüler bebek adlarını ve anlamlarını içeren listelere yer veren Nameberry internet sitesinden yetkililer, yakın zamanda People'a verdikleri röportajda açıkladı. Nameberry'nin dergiyle paylaştığı verilerde, Greta Gerwig'in filminin fragmanının ilk kez yayımlandığı nisandan bu yana Barbie adı için yapılan aramaların yüzde 603 arttığı tespit edildi.

Verilerde ayrıca Ken'in popülerliğinin de arttığı ortaya kondu. Nameberry'nin araştırması Barbie fragmanının yayımlanmasından beri bu isme yönelik aramaların yüzde 293 arttığını gösteriyor.

People'a konuşan Nameberry Genel Yayın Yönetmeni Sophie Kihm, verilerin ebeveynlerin bu iki ismi düşündüğü anlamına gelmediğini belirtti.

Kihm, "Barbie ve Ken ebeveynlerin ilgisini çekiyor ancak bu adların gerçekten kullanılacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Günümüz itibarıyla Barbie, Amişler arasında yaygın bir isim.

Kihm, Nameberry'de popülerliğinin artmasında rağmen Barbie ve Ken için yapılan aramaların yıl boyunca devam etmesini beklemediğini söyledi.

Barbie ve Ken'in her ikisi de henüz tekrar popüler olmayacak eski isimler, bu nedenle filmden dolayı hafif bir artış olsa da ikisi de 2023'ün en popüler bebek isimleri arasında yer almayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nameberry'nin halihazırda trend olan isimlerden oluşan En Popüler 2000 bebek adı listesinde Barbie 1896'ncı sırada. Halihazırdaki En Popüler 2000 erkek ismi listesindeyse Kenneth ismi, kısaltması olan Ken'in aksine, 113'üncü sırada bulunuyor.

BabyNames.com yetkilileri de TMZ'ye yaptıkları açıklamada, temmuz boyunca Barbie adı için yapılan aramalarda yüzde 300'lük artış görüldüğünü belirtti. Ken adı için yapılan aramalarda da temmuzda yüzde 200'lük bir artış yaşandı.

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı Barbie, 21 Temmuz'da vizyona girmesinden bu yana giderek daha başarılı hale geliyor. ABD ve Kanada'daki gösterimlerde 351,4 milyon dolar hasılat elde eden Barbie, sinemalarda gösterildiği her gün başına en az 20 milyon dolar kazandı.

Warner Bros.'un resmi tahminlerine göre film halihazırda dünya genelinde gişede 1,03 milyar dolar gibi müthiş bir hasılat elde etti.

Gerwig ayrıca, Barbie'nin Kuzey Amerika'da 155 milyon dolar ve dünya çapında 337 milyon dolar gişe hasılatıyla açılış yapmasıyla, bir kadın yönetmenin yurtiçi gişe rekorunu da kırmış oldu. The Hollywood Reporter'a göre film, Patty Jenkins'in Wonder Woman'ının 103,3 milyon dolarlık yurtiçi açılışını ve 2019 yapımı Captain Marvel'ın 153 milyon dolarlık hafta sonu açılışını geride bıraktı.

Barbie sosyal medyada övgü toplamaya devam ederken seyirciler America Ferra'nın kadın olmanın gerçek zorlukları hakkındaki filmde yer alan konuşmasını alkışladı. Hayranlar Barbie'den kişisel olarak nasıl faydalandıklarını da açıklıyor. Kadınlar filmi "ilişki testi" olarak kullandıklarını belirtiyor. TikTok kullanıcıları test için, erkek arkadaşlarının filme verdikleri tepkilerin ilişkilerinin sürüp sürmeyeceğine dair iyi bir gösterge olduğunu ifade ediyor.

Seyirciler, filmden çıkardıkları önemli sonuçları paylaşmanın yanı sıra Barbie'yi izlerken giydikleri parlak pembe kıyafetlerden bazılarını da sergiliyor. Hayranlar bu ay, George R.R. Martin'in Barbie'yi seyretmeye giderken giydiği pembe tüylü otriş ve şapkasına iliştirdiği otrişle uyumlu fiyonkun fotoğrafını paylaşması üzerine Martin'e övgüler yağdırmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU