İran Dışişleri Bakanı: İran-Pakistan sınırını ekonomi ve ticaret sınırları haline getirmeye kararlıyız

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, “İran-Pakistan doğalgaz boru hattının tamamlanmasının kesinlikle bu iki ülkenin ulusal çıkarlarına hizmet edeceğine inanıyoruz”” dedi

İslamabad ile Tahran arasında dün mutabakat zaptları imzalandı / Fotoğraf: Pakistan Dışişleri Bakanlığı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ülkesinin Pakistan sınırını güvenlik endişelerinden arındırıp, iki ülkenin çıkarlarına hizmet edebilecek ekonomi ve ticaret sınırları haline getirmeye ve aralarındaki ticareti ikiye katlamaya kararlı olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın İran medyasından aktardığı habere göre, Abdullahiyan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in dün yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra sınır koşulları ele alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdullahiyan, Pakistan ziyareti kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Senato Başkanı Muhammed Sadık Sencrani ve Meclis Başkanı Raca Perviz Eşref ile de görüştü.

İran Dışişleri Bakanı, dün Pakistanlı mevkidaşı Bilaval Butto Zerdari ile İslamabad’da düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kalabalık bir ekonomik heyet, geçtiğimiz iki gün boyunca İslamabad’da önemli ve verimli görüşmeler gerçekleştirdi ve iki taraf arasında 4 adet mutabakat zaptı imzalandı” dedi.

Pakistan’a giden İran doğalgaz boru hattıyla ilgili olarak Abdullahiyan, “Pakistan ile bu konuda yapıcı görüşmeler yaptık ve İran-Pakistan doğalgaz boru hattının tamamlanmasının kesinlikle bu iki ülkenin ulusal çıkarlarına hizmet edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, iki ülke arasındaki mevcut bazı bankacılık ve finans sorunlarına uluslararası kurallar ve düzenlemeler çerçevesinde nasıl çözüm bulabileceklerine dair görüşmeler yaptıklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı, daha önce İran ve Pakistan cumhurbaşkanları tarafından açılan sınır pazarına ek olarak, iki ülke arasındaki Rimdan sınır bölgesinde bir serbest ekonomik bölge kurmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU