Juliette Binoche, çıplak sahnelerden neden çekinmediğini açıkladı

"Kendinizi vermelisiniz. Eğer kendinizi vermeye hazır değilseniz, iş değiştirin. Başka bir şey yapın"

Binoche, "Ekolojiye dair sesimi yükselttiğimde, ifadelerimin kulağa çok rahatsız edici geldiğini fark ettim. Benim yerim sinema" demişti (AP)

Juliette Binoche kariyerini bağımsız, arayış içinde, tatminsiz ve huzursuz karakterleri canlandırarak çizdi. 

Philip Kaufman'ın erotik klasiği Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'nde (The Unbearable Lightness Of Being) Çek fotoğrafçı Tereza'yı canlandırarak çıkış yapan oyuncu, 1993'te Krzysztof Kieślowski'nin Üç Renk: Mavi'sinde (Three Colours: Blue) eşinin yasını tutan Julie'ye hayat verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiliz Hasta'daki (English Patient) performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Fransız oyuncu, genellikle kafa karıştırıcı durumlar, siyasi entrikalar ve sapkın romantik karmaşalar arasında sürüklenen kadınları oynuyor. 

Binoche, Indiewire'a verdiği röportajda neden Hollywood filmlerinde oynamayı tercih etmediğini açıkladı. 

59 yaşındaki oyuncu, "Hissettiğim karakterleri ve filmleri seçtim. Derinlerde bir yerde bağımsız, özel bir şey vardı" dedi.

80'lerde oyuncu olmanın kolay olmadığına da değinen Binoche, yönetmenlerin o dönemde aktisleri çıplak sahnelerde oynatmak istediğini anımsattı:

Pek çok yönetmen sizi çıplak sahnelerde kullanmak istiyordu ve bu yüzden yönetmenle konuşmanız, bunun sizin için anlamlı olacağı yollar bulmanız gerekiyordu ama her zaman kolay değildi. Cesaret etmeyi ve zorluklarla karşılaşmayı seviyorum. Bu benim kişiliğim. Cesur hissetmeyi seviyorum.

Henüz kariyerinin başındayken Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'nde çıplak sahnelerde rol almaktan da bahseden Binoche, "Yaşadığınız duygular bazen bir sahneye çırılçıplak atlamaktan daha zor olabiliyor" dedi.

Yönetmene güvenmek zorundasınız. Görüntü yönetmenine güvenmelisiniz. Kurgucuya ve görüntü yönetmenine güvenmek zorundasınız çünkü bu işte birlikteler.

Çıplak olmanın hikayeyi anlatmak istemek kadar cüretkar olmadığını söyleyen Binoche, sözlerini şöyle sürdürdü:

Karakterin hikayesini anlatmanız ve oyuncu olarak kendinizi vermeniz gerekir. Bu zorluğun bir parçasıdır, anlaşma budur. Kendinizi vermelisiniz. Eğer kendinizi vermeye hazır değilseniz, iş değiştirin. Başka bir şey yapın.

Avusturyalı yönetmen Michael Haneke'nin Saklı (Caché) ve Bilinmeyen Kod (Code Unknown) filmlerinde rol alan aktrise, usta ismin 6 yıldır film çekmediği hatırlatıldı. 

"Michael ne istediği konusunda çok titiz. Onun şaşırmaktan mutlu olduğunu ve oyuncular tarafından şaşırtılmaktan keyif aldığını gördüm" diyen Binoche, yönetmenle ilgili şunları söyledi:

Ama o bir kontrol manyağı. Bunu bilmek zorundasınız. Neyi istemediğini ve neyi sevmediğini biliyor ve bu da oyunculara çok yardımcı oluyor çünkü bizimle ilgilenildiğini ve bir zeka yoluna, bir hakikat yoluna girdiğimizi hissediyoruz çünkü o gerçekten hakikati arıyor.

Binoche'un Frank Grillo ve Morgan Freeman'la birlikte rol aldığı Cennet Otoyolu (Paradise Highway), eleştirmenleri tatmin etmemişti. 


Independent Türkçe, Indiewire, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU