"Ayakta duran ayılar" tartışmasına Birleşik Krallık da katıldı

Paradise Yaban Hayatı Parkı, Kyra adlı Malaya ayısının görüntüsünü paylaştı

Çin'de arka ayakları üzerinde dururken görüntülenen ayının ardından bunun ayı kılığına girmiş bir insan olduğu iddiası sosyal medyayı salladı.

Birleşik Krallık'taki Paradise Yaban Hayatı Parkı, bu iddiayı reddeden Hangzhou Hayvanat Bahçesi'ne destek verdi. Hertfordshire'daki hayvanat bahçesi, kendi ayılarından birinin de iki ayağı üzerinde dururken çekilen videosunu paylaştı.

Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou'daki Malaya ayısısının videosunun yayılmasıyla bunun gerçek bir ayı olmadığı söylentileri sosyal medyayı sarmıştı.
 


Hayvanat Bahçesi ise 30 Temmuz'da bir ayının ağzından şu açıklamayı yapmıştı:

Söz konusu ayılar olduğunda akla ilk gelen devasa bir figür ve muazzam bir güç. Ama tüm ayılar devasa yaratıklar ya da tehlikenin vücut bulmuş hali değildir. Biz Malaya ayıları ufak tefeğiz ve dünyadaki en küçük ayılarız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvanat bahçesi sözcüsüyse Angela adlı ayının gerçek olduğunu ve devlet idaresindeki bir tesiste böyle bir kandırmaca yapılamayacağını savunmuştu. Ayıyı görmek isteyenlerin sayısı artmış ve hayvanat bahçesinin günlük ziyaretçi sayısı yüzde 30 artarak yaklaşık 20 bine ulaşmıştı.

Paradise Yaban Hayatı Parkı da Malaya ayısı Kyra'nın videosunu iki gün önce Instagram'da paylaştı.

Yetkililer gönderide şu ifadeleri kullandı:

Kyra bir Malaya ayısı. Malaya ayıları insana benzeyebiliyor. Ancak aslında bu hayvanların doğasında arka ayakları üzerinde durmak da var.

Edinburgh Hayvanat Bahçesi de aynı gün Malaya ayısı Rotana'nın arka ayakları üzerinde durduğu fotoğrafı paylaştı. 
 

 


Başka uzmanlar da Hangzhou Hayvanat Bahçesi'ndeki ayının insan olmadığını söyledi. Chester Hayvanat Bahçesi'nden Ashleigh Marshall, Malaya ayılarının “kostümleriyle insanlara çok benzediğini” kabul etse de Çin'deki ayının gerçek olduğunu vurguladı.

 

Independent Türkçe, New York Post, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU