62 yaşındaki sahte doktor ABD'de yakalandı

Ayşe Özkiraz vakası akıllara geldi

Yetkililer, Maria Macburnie'yi ziyaret eden hastaların kendileriyle temasa geçmesini istedi (Ocean County Hapishanesi)

ABD'de tıbbi hiçbir tecrübesi olmayan bir kadın, bir yıldan fazla süre boyunca sahte doktorluk yaptı. 

New Jersey'deki Ocean County Savcılığı, perşembe günkü açıklamasında Maria Macburnie'nin Shore Medical Associates adlı sağlık ocağında Mart 2022-Haziran 2023 arasında çalıştığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

62 yaşındaki kadının kendisini Dr. Fe Almazon-Condit olarak tanıttığı açıklandı. Bu kişinin, Macburnie'nin doktorluk lisansına sahip bir yakını olduğu duyuruldu.

Yetkililer, sahte doktorun sağlık kontrolleri yaptığını ve kırmızı reçeteliler de dahil olmak üzere ilaç yazdığını söyledi.

26 Temmuz'da tutuklanan Macburnie hakkında lisanssız doktorluk, sahtecilik, sağlıkta dolandırıcılık ve kırmızı reçeteli ilaçların dağıtımından dava açıldı. Yaşlı kadın, Ocean County Hapishanesi'ne nakledildi.

Haber, Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtıp görev yapan Ayşe Özkiraz'ı akıllara getirdi. 25 Ekim'de tutuklanan Özkiraz, özel belgede sahtecilik, resmi belgede sahtecilik ve yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet suçlarından toplamda 8 yıl hapis ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırılmıştı. 21 yaşındaki sahte doktor, savunmasında doktor olmayı çok istediğini söylemişti.

Martta tahliye edilen Özkiraz, doktor olmak için girdiği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda yeterli puanı alamamıştı.

 

Independent Türkçe, CNN International, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU