Cezayir yargısı kundakçıların peşinde

Cezayir yargısı, orman yangınlarına karıştıkları şüphesiyle 12 kişinin tutuklu yargılanmasına karar verdi

Malule kasabasındaki ormanlarda çıkan yangınlardan geriye kalanlar / Fotoğraf: AFP

Cezayir’in başkenti Cezayir’de Sidi Muhammed Mahkemesi’nin sorgu hakimi, meydana gelen orman yangınlarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 12 zanlı hakkında tutuklu yargılanmak üzere cezaevine sevk etme kararı çıkardı. Yangınlar ülkenin birkaç bölgesini etkilemiş ve onlarca kişinin ölümüne, yaralanmasına ve ciddi derecede maddi kayıplara yol açmıştı. Cezayir devlet televizyonu, şüphelilerin dosyalarının Amizur, el-Ahdariyye, Akbu, el-Harruş, Collo ve Tamalus mahkemelerinin Cumhuriyet Savcılıklarından Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne sevk edildiğini duyurdu. Şüpheliler hakkında yargı soruşturması açıldığı ve sorgu hakiminin şüphelilerin tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesine karar verdiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adalet Bakanlığı, ülkenin doğusundaki Bejaia ve Jijel vilayetlerinde son zamanlarda meydana gelen ve arkasında sivil ve asker onlarca kurban bırakan orman yangınlarının şüpheli koşullarıyla ilgili olarak pazartesi günü bir yargı soruşturması açıldığını duyurmuştu. Bejaia Yargı Konseyi’nin bir açıklamasına göre, Bejaia, Amizur, Sidi Ayş ve Akbu mahkemelerinin savcıları, vilayette meydana gelen yangınların ardından soruşturma açma kararı almıştı.

Şarku’l Avsat’ın aktardığı başka bir açıklamada, Jijel Yargı Konseyi Başsavcısı, vilayetin ormanlarında çıkan yangınların ardından, Jijel ve Tahir mahkemelerindeki savcılara bu yangınların nedenlerini araştırmak ve suçluları ortaya çıkarmak için ön soruşturma açma talimatı verdiğini kamuoyuna bildirdi. Söz konusu açıklamalara göre, bu yangınların suç teşkil eden ve tahrip edici niteliğinin kanıtlanması halinde dosyaları bırakılacak ve failler, başkent Cezayir’deki Sidi Muhammed Mahkemesi’ndeki Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne sevk edilecek.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU