UFO oturumunda söylenenleri duymamız gerekiyordu

Temsilciler Meclisi'nde kamuya açık bir oturumda ciddi bir şekilde UAP'lerden bahsedileceğine 10 yıl önce inanamazdık

17 Mayıs 2022'de ABD Kongresi'nde düzenlenen oturumda Deniz İstihbarat Direktör Yardımcısı Scott Bray gösterilen videoda tanımlanamayan hava fenomenine işaret ediyor (AP)

Hayatını kaybetmiş Stephen Hawking, 2010'da insanlık için sert bir uyarıda bulunmuştu: Dünya dışı yaşamla temas kurmaya çalışmayın. "Uzaylılar bizi ziyaret ederse sonuç tıpkı Kolomb'un Amerika'ya ayak bastığı zamanki gibi olur. Bu da Amerika Yerlileri için iyi sonuçlanmamıştı" diye uyarmıştı. İnsanlık hakkında bildiklerimiz ve kendi uygarlığımız dışındaki (ve açıkçası dahil) uygarlıkları sömürgeleştirme ve yok etme eğilimimiz göz önüne alındığında, uzaylı varlıkların barış içinde geleceğine inanmak için hiçbir neden yok. En iyisi kendimize saklayalım.

ET'nin Reese's Pieces (bir fıstık ezmesi şekeri markası -ed.n.) aramak için mecburi iniş yaptığına inanıyor muyum? Hayır. Eğer bilseydi, Donald Trump kesinlikle uzun zaman önce boşboğazlık ederdi. Daha yaygın olarak tanımlanamayan uçan nesneler (UFO'lar) diye bilinen tanımlanamayan hava fenomenleri (UAP'ler) hakkındaki Kongre oturumları yine de saçma bir uğraş değildi. Kaliforniya'nın Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Robert Garcia, "UAP'ler, her ne olursa olsun, askeri ve sivil hava araçlarımız için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve bunun anlaşılması gerekiyor. UAP'ler hakkında daha az değil, daha fazla haber yapılmasını teşvik etmeliyiz. Ne kadar çok anlarsak, o kadar güvende oluruz" diyerek en iyi şekilde anlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, konuşmada hoş karşılanan bir değişiklik. Temsilciler Meclisi'nde kamuya açık bir oturumda ciddi bir şekilde UAP'lerden bahsedileceğine 10 yıl önce inanamazdık. Kongre'nin birçok Amerikalının önem verdiği bir konuyu ciddiye aldığını görmek yüreklendirici, özellikle de bu, (belki de uzaylıların dünyaya inmesi kadar heyecan verici olmasa da) hâlâ en önemli konulardan biriyken. Önceki aylarda Kuzey Amerika kıtasının eni boyunca uçan Çin casus balonu hakkında yazmıştım. Artık bunun Çinlilerin Kanada ve Amerika hava sahasını ihlal ettiği ilk olay olmadığını biliyoruz. Büyük olasılıkla sonuncusu da olmayacak.

Casus balon, kullanıcıların yerini takip ettikleri videolar paylaştığı ve bariz bir casusluk eylemini genellikle esprinin vurucu noktasına çevirdikleri TikTok'ta mükemmel bir mim haline geldi. Kanun yapıcıların ve birçok Amerikalının ulusal güvenlik tehdidi olduğunu düşündüğü bir uygulamada bunun gerçekleşmesi ironik. Haziranda Forbes, ABD eyaletlerindekilerin doğu sahilinde binlerce Çin drone'u uçurduğunu bildirmişti. Çinli drone üreticisi DJI, bu pazarda neredeyse küresel bir tekel.

Gökyüzümüz, ulusal çıkarlarımıza giderek daha fazla düşman olan bir ülkede yapılan gözetim teknolojisiyle dolu. Dronelar ve casus balonlar gibi bazılarını tespit ettik. Yine de muhtemelen, teknolojideki hızlı ilerlemeler göz önüne alındığında, bazılarını edemedik.

Bu da beni UAP oturumlarına geri getiriyor. Önceki gün ABD Kongresi'nde yaşananların özünde iki siyasi partinin de yer alması beni yüreklendirdi. Birbirlerine saldırmak veya siyasi puanlar kazanmaya çalışmak yerine, her iki kanattan kanun yapıcılar konuşmayı ciddiye alıyor ve ellerinde konuyla ilgili soruları var gibi görünüyorlardı. Elbette oturumun çoğunda küçük yeşil adamların Dünya'yı ziyaret edip etmediğini belirlemeye odaklanıldı fakat bir diğer önemli bileşen, Pentagon ve askeri komutanın Amerika'nın üstündeki göklerde neler olup bittiğine dair şeffaflık ihtiyacıydı. Görgü tanıkları Kongre'ye, ifşada bulundukları için üslerinin misillemesinden korktuklarını ve neler olduğuna dair daha fazla hesap verebilirlik ve dürüstlüğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler bu noktada hemfikir görünüyordu, ben de aynı fikirdeyim. Tanıklar bazı bilgilerin gizli niteliği nedeniyle sorulara doğrudan cevap veremediklerini tekrar tekrar ifade etti. Bu durum her iki partiden üyeleri de hayal kırıklığına uğratmışa benziyor. Wisconsin'in Cumhuriyetçi temsilcisi Glenn Grotham "Bazılarımız daha gizli bir ortamda bazı cevaplar almayı dört gözle bekliyor. Bundan bazı mevzuatların çıkacağını varsayıyorum" diye belirtti.

Umarım öyledir. Daha önce de belirttiğim gibi, ABD ile Çin arasındaki en önemli farklardan biri, uygulamada ne kadar kusurlu olursa olsun, ABD'nin özgür ve demokratik bir topluma olan bağlılığıdır. Bazı radikal sağcıların kitapları ve yasaklı ilan ettikleri bazı konuların öğretilmesini yasaklama girişimlerine rağmen Amerika hâlâ bilgi ve bakış açılarının özgürce ifade edildiği veya edilmesi gereken açık bir toplum. Bizim seçtiğimizi ve bizim için çalıştıklarını hatırlatmaya değer hükümetimizin, ulusal güvenlik meselelerinde şeffaf olması da buna dahil (bu bilgilerin açıklanması ulusal güvenliği tehlikeye atmadığı sürece).

Bu Altın Kızlar'dan (The Golden Girls) öğrenmemiz gereken bir ders. Her zamanki gibi zamanının ilerisinde olan dizide, 1988 tarihli bir bölümde Dorothy ve Rose, Miami semalarında bir UFO görüyor. Ordu önce gördüklerinin gerçekten de dünya dışı bir araç olduğunu doğruluyor ama kadınlara gizlilik yemini ettiriyor. Ancak daha sonra cesur bir gazeteci, gerçekte gördüklerinin çok gizli bir savunma uçağı olduğunu ortaya çıkarıyor. Güney Florida'yı ziyaret eden küçük yeşil adamlar yoktu, sadece yeşil üniformalı adamlar vardı.

Dorothy ve Rose gerçeği öğrendi. Amerikan halkı da gerçeği öğrenmeyi hak ediyor. Sadece hükümetimiz tarafından doğrunun söylenmesini hak ettiğimiz için değil (zaten çok fazla kişinin güvenmediği bir hükümet), aynı zamanda bu Amerikan yaşam tarzının bir özelliği ve bir sonraki ideolojiler çatışmasının yaşanacağı Çin ile aramızdaki belki de en önemli fark (liberal olmayan otoriterliğe karşı liberal demokrasi) olduğu için.

Eğitimli ve bilgili bir halktan korkmuyoruz. Bundan memnuniyet duyarız. Gerçek orada bir yerde ve Amerikan halkı bunu hak ediyor. Kongrenin nihayet kabul ettiğini görmekten memnunum.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU