Kılıçdaroğlu ağaç kesimine karşı protestoların sürdüğü Akbelen'de

Kılıçdaroğlu "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşılandı

Fotoğraf: Twitter @HakanTosunn

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'nda yeniden ağaç kesiminin başlaması üzerine başlayan protesto sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ağaç kıyımına karşı direniş başlatılan Akbelen'e gitti.

Protestocular Kılıçdaroğlu'nu "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşıladı.

"Beraber mücadele edeceğiz"

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bu ağaç sadece sizin ağacınız değil. 85 milyonun ağacıdır.

Orman sadece ağaç değildir. Ormanda binlerce canlı var. Her birinin hakkını korumazsak o zaman görevimizi yapmamış oluruz.

Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirtirsiniz. Bunu bütün dünya biliyor ama beşli çeteler bilmiyor. Ben boşuna mı 'beşli çeteler' diyorum. Beşli çeteler bu milletin kanını emiyor diyorum.

Sizin derdinizi anlatmanız önemli, haksızlığa uğrayan sizsiniz, derdi olan sizsiniz, canınızı koruyan sizsiniz.

Hiç endişe etmeyin. Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadeleniz hak mücadelesidir. Hak mücadelesi kollektif bir mücadeledir. Ormanı koruyorsanız bu mücadele bir hak mücadelesine dönüşmüş oluyor.

Size sözüm söz, ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Ayrıca hukukçu milletvekillerimizi bu konuda görevlendireceğim.

Sanmayın ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var ama siz direndiniz, direniyorsunuz.

Direniyorsunuz, Kemal kardeşiniz de yanınızda, hiç merak etmeyin. Sonuna kadar direneceğiz.

Davalarınız hangi aşamada olduğunu da çok iyi biliyorum. AİHM’nin lehinize verdiği kararları da biliyorum. O kararların yeterince uygulanmadığını da biliyorum. Bunları ben değil, sizin dilinizden sizin ağzınızdan bütün dünyanın öğrenmesi gerekiyor.

Mısır’daki sağır sultanın da öğrenmesi gerekiyor. İnşallah öğrenirler. Televizyonlar, yayın organlarının bütün bunları anlatması lazım. Ben dilim döndüğü kadar anlatacağım.

Sizin sorununuz, bir dünya sorunudur. Güneş enerjisi varken o kullanılmıyor, onun yerine kömür, doğalgaz kullanılıyor. Çünkü şirketlere, birilerine para lazım. Onun da mücadelesini yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Kömür yerin altında değerli olarak kalacak, biz ağırlığı güneş enerjisine vereceğiz.

Beraber mücadele edeceğiz. Hepinize selamlarımı sunuyorum, hiç endişe etmeyin, sizin davanızın sonuna kadar yanında olacağım. Ben olacağım, milletvekillerimiz olacak, belediye başkanlarımız olacak. Hepimiz sizinle beraber ortak mücadele edeceğiz.

Protestoculardan tepki

Öte yandan protestocular ziyaretin ardından ağaç kesimi yapılan bölgeye girmeden alanı terk etmek isteyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun aracının önünü kesen protestocular "Arabaya değil barikata" sloganı attı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU