Barbie'nin yıldızı, çekimi iki gün süren monoloğuyla herkesi ağlatmış

"America o güzel konuşmasını yaparken hıçkıra hıçkıra ağlıyordum, sonra etrafıma baktım ve sette herkesin ağladığını fark ettim"

Sektörel uzmanlar, Barbie'nin dünya çapında milyar dolar sınırını aşabileceğini ve en az 800 milyon dolar kazanacağını tahmin ediyor (Warner Bros)

Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig, America Ferrera'nın kadın olmanın karmaşıklığı hakkındaki güçlü monoloğu karşısında ekibin gözyaşlarına boğulduğunu açıkladı. 

Filmin öne çıkan anlarından birinde, Ferrera'nın canlandırdığı Gloria karakteri, Margot Robbie'nin hayat verdiği Barbie varoluşsal bir krizle boğuşurken onu teselli ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gloria, "kadın olmanın imkansız" olduğunu belirttiği etkileyici bir konuşma yapıyor ve diğer insanların sizi sevmesini sağlamak için "dokuz doğurmanız" gerektiğini, sonuçta yanlış giden her şeyin yine de kadınların üzerine atıldığını ifade ediyor.

Sahne hakkında Atlantic'e konuşan 39 yaşındaki yönetmen şunları söyledi: 

America o güzel konuşmasını yaparken hıçkıra hıçkıra ağlıyordum, sonra etrafıma baktım ve sette herkesin ağladığını fark ettim.

Konuşma kadınlara yönelik olsa da ekipteki erkeklerin de gözyaşları içinde olduğunu açıklayan Gerwig, şöyle dedi:

Erkekler de ağlıyor çünkü onların da asla yapamayacaklarını düşündükleri kendi konuşmaları var, anlıyor musunuz?

America Ferrera da Vanity Fair'e verdiği röportajda monoloğu çekmenin iki gün sürdüğünü açıklamıştı:

Bu, içinde pek çok karakterin yer aldığı çok daha büyük bir sahnenin parçasıydı. Tüm sahneyi tamamlamak için iki gün boyunca birçok kez yapmak zorunda kaldım.

Konuşmayı 500 kez okumuş gibi hissettiğini söyleyen 39 yaşında Ferrera, sözlerine açıklık getirmişti: 

Eminim öyle değildir. Muhtemelen 30 ila 50 kez baştan sona okudum.

Öte yandan Ferrera, 15 yaşındaki rol arkadaşı Ariana Greenblatt'ın çekimler bittiğinde konuşmayı ezberlediğini de itiraf etmişti.


Independent Türkçe, Daily Mail, Atlantic 

DAHA FAZLA HABER OKU