Somali’de düzenlenen intihar saldırısında en az 30 asker öldü

Somali ordusundan Binbaşı Abdullah, ‘eğitim kampındaki patlamada en az 30 kişinin öldüğünü, 73 kişinin de yaralandığını doğruladık” dedi

Somali ordu kuvvetleri /  Fotoğraf: Somali Ajansı

Eş-Şebab Hareketi’nin Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir askeri akademide düzenlenen intihar saldırısında en az 30 askerin öldüğü bildirildi. İki ordu kaynağı tarafından yapılan açıklamaya göre onlarca asker de yaralandı.

Geçen yıl hükümet güçleri ve müttefik silahlı gruplar tarafından yürütülen bir askeri operasyon, El Kaide bağlantılı hareketi Somali’nin güneyindeki geniş topraklardan geri çekilmeye zorladı. Ancak hareketin militanları ölümcül saldırılar düzenlemeye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre geçen haftalarda eş-Şebab unsurları, ordunun saldırının ikinci aşamasına yönelik hazırlıkları ve askeri harekatın durması sebebiyle saldırılarını yoğunlaştırdı.

Eş-Şebab mayıs ayı sonunda eş Şebab, Mogadişu'nun güneyindeki bir üste 54 Ugandalı barış gücü askerini öldürdü.

Mogadişu'nun Hodan ilçesindeki saldırıda Jaalle Siyad Askeri Akademisi hedef alındı.

Somali ordusundan Binbaşı Abdullah, ‘eğitim kampındaki patlamada en az 30 kişinin öldüğünü, 73 kişinin de yaralandığını doğruladık” dedi.

Yüzbaşı Ali Farah da sözkonusu ölen ve yaralanan askerilerin bir süre önce aşağı Shabelle’den eğitim için başkente geldiğini söyledi. Şimdiye kadar 10 ölümden haberdar olduğunu aktardı.

Eş-Şebab tarafından yapılan açıklamada ise “İntihar bombacısı 73 askeri öldrdü, 124 kişi de yaralandı” ifadeleri kullanıldı. Hareket genellikle ölü ve yaralı sayısını, yetkililer tarafından açıklanandan çok daha yüksek olarak duyuruyor.

Eş-Şebab Hareketi, 2006'dan bu yana merkezi hükümeti devirmek ve şeriat yasasını katı bir şekilde yorumlayarak kendi yönetimini kurmak için saldırılar düzenliyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU