New York, göçmenleri başka bir yere gitmeye teşvik eden broşürler dağıtacak

New York Belediye Başkanı Adams, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında "Artık şehirde yerimiz yok" dedi

New York Belediye Başkanı Eric Adams / Fotoğraf: AFP

New York Belediye Başkanı, şehrin artık göçmenleri kabul edemeyeceğini duyurdu ve yetkililerin ABD ile Meksika sınırında broşürler dağıtacağını, bunların da insanları başka bir yere gitmeye teşvik edeceğini söyledi.

AFP'nin haberine göre, 2022 yılının Nisan ayından beri çoğu Orta ve Güney Amerika'dan 90 binden fazla göçmen şehre geldi ve bu durum hizmetleri çökme noktasına getirdi.

Eric Adams, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında "Artık şehirde yerimiz yok" dedi.

Göçmen akını, Cumhuriyetçi liderliğindeki eyaletlerin, örneğin Teksas'ın, Başkan Joe Biden'ın göç politikasına protesto olarak göçmenleri Demokratların yönettiği bölgelere göndermeye başlaması sonrası gerçekleşti.

Yetkililere göre şu anda New York City'de ya barınaklarda ya da otellerde yaşayan 54 bin göçmen dahil yaklaşık 106 bin kişi var.

Broşürler, İngilizce ve İspanyolca yazılacak ve sığınmacılara New York'taki kiraların ‘çok pahalı’ olduğunu, gıda, ulaşım ve diğer temel ihtiyaç maddeleri temininin ‘ABD’nin en yüksek’ maliyetleri olduğunu bildirecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Broşürlerde, "Yeni gelenlere barınak ve hizmet sağlayabileceğimize dair garanti yok" ve "ABD’de yerleşme kararı verirken, başka bir şehri düşünmenizi rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Adams, şehir halkı, insanların gerçekle sınırda yüzleşmesini istedi ki bunu da federal hükümetin yapması gerekirdi dedi.

Adams ayrıca bekar göçmenlerin çocuklu ailelere yer açmak için 60 gün sonra barınak için yeniden başvurmaları gerektiğini duyurdu. Kentin, göçmenlerin arkadaşları, akrabaları veya diğer ağlarla alternatif barınma seçenekleri bulmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Göçmenler için acil durum barınma yerlerinin çoğunu işleten teşkilatın üst düzey yetkilisi Ted Long, “Duyarlılığımız sonsuzdur, ancak yerlerimiz öyle değil" ifadelerini kullandı.

Demokrat olan Adams, federal hükümet ve eyalet hükümetlerini yeterli yardım sağlamamakla suçlayarak gazetecilere, "Eyalet ve federal hükümetlerin yardımı olmadan yeni gelen on binlerce kişiyi tek başımıza barındırmaya devam edemeyiz" dedi.

New York belediye başkanı, uzun süredir göçmenler için güvenli bir sığınak olan şehre yeni gelenlerin sayısını kademeli olarak sınırlamaya çalışıyor. Karşıtları ise onu, şehrin, ihtiyacı olan herkese yatak sağlamasını gerektiren barınma hakkı yasalarını ihlal etmekle suçluyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU