Norveç'te bir belediye başkanı, Tom Cruise'un ezilmiş motosikletlerini gizlice sakladığını itiraf etti

Belediye Başkanı, Ölümcül Hesaplaşma'da ölüme meydan okuyan uçurum sahnesinde ezilen motosikletleri sakladı

Norveç'te, son Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) filminde kullanılan motosikletleri imha etmesi beklenen bir belediye başkanı, araçları hatıra olarak saklamak için kendi arsız görevine çıktığını itiraf etti.

Belediye Başkanı Jan Ove Tryggestad, serinin yıldızı Tom Cruise'un Ölümcül Hesaplaşma'da uçurumdan aşağı sürdüğü, üzerinden süzüldüğü ve paraşütle yere indiği ölüme meydan okuyan akrobatik uçuşunda parçalanan motosikletlerden ikisini neredeyse üç yıldır sakladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tehlikeli sahne, Eylül 2020'de Stranda'daki Helsetkopen dağında çekildi ve toplam 8 motosiklet kullandı. Tryggestad'ın çekimlerden sonra motosikletleri yok etmesi gerekiyordu ama bunu yapmadı.

Bir röportajında "Stranda'da bir belediye başkanı her zaman kurallara ve düzenlemelere uyan kişi olamaz" şeklinde muzip bir açıklama yaptı.

Cruise, şu anda sinemalarda gösterimde olan ve Hayley Atwell'le Vanessa Kirby'nin de rol aldığı gişe rekorları kıran devam filminde yeniden usta casus Ethan Hunt rolünü canlandırıyor.

Eleştirmen Clarisse Loughrey, The Independent için kaleme aldığı filmin 4 yıldızlı incelemesinde uçurum gösterisinden bahsederek şunları yazmıştı: 

Aksiyon sekansları sürekli dinamik ve her zaman çevrelerine uyarlanmış: Kum fırtınasındaki bir çatışma gizlilik ve hassasiyete odaklanırken, Roma'nın birçok merdiveninden aşağı inen bir Vespa kovalamacası tamamen çizgi film kaosu.

Cruise'un bir motosikleti uçurumdan aşağı sürdüğü ve ardından hareket halindeki bir trenin üzerine paraşütle indiği, kesinlikle çılgın bir aksiyon sahnesiyle her şey doruğa ulaşıyor. 

Ölümcül Hesaplaşma'dan her zamanki gibi ayrılacaksınız: Cruise'un bir sonraki filmde kendini nasıl aşabileceğini merak ederek; ta ki, kaçınılmaz olarak, aşana kadar.

Yakın tarihli bir röportajda The Independent'a Cruise ve yönetmen Chris McQuarrie'yle çalışmaktan bahseden Atwell, Grace adlı usta bir hırsız olan karakterini yaratmayı gerçekten işbirliğine dayalı bir süreç olarak nitelendirmişti.

Atwell, "İfade etme biçimleri bile; 'Bu karakteri yazdık' yerine 'Birlikte çalışacak bir oyuncu arıyoruz' şeklindeydi" demişti.

Şöyle diyorsunuz: 'Kullandığınız dil bana her zaman gücü ve yetkiyi geri veriyor. Bir şeyleri benden değil de benim için mi istiyorsunuz?' Bu çok güzel bir ebeveynlik!

Cruise ve McQuarrie'nin "gerçekten güçlü, zeki kadınlarla çevrili olmayı" sevdiklerini söyleyerek eklemişti: 

Kadınların geliştiğini ve kendi güçlerine sahip olduklarını görmeyi seviyorlar, bu yüzden eğer küçük oynamaya ya da flörtöz olmaya çalışsam veya genç masum kızı oynamayı denesem,, muhtemelen 'Ne yapıyorsun? Bu sen değilsin' derlerdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin 
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU