Birleşik Krallık, Ukrayna'da ele geçirilen Rus tanklarını laboratuvarda inceliyor

Tanklar parçalarına ayrılıyor

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta 2 binden fazla tank kaybettiği tahmin ediliyor (Reuters)

Ukrayna'nın ele geçirdiği bazı Rus tanklarını uzmanlar tarafından incelenmesi için Birleşik Krallık'a gönderildiği bildirildi.

Telegraph'ta yer alan haberde Britanya Genelkurmay Başkanı Amiral Tony Radakin'in konuyla ilgili, bilim insanlarının tankları parçalara ayırarak incelediği yönündeki sözleri aktarıldı.

Habere göre, Rus tankları Porton Down'daki Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nda incelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnceleme kapsamında tanklarla ilgili, "ekipmanları nasıl çalışıyor, nasıl yenebiliriz, daha iyi bir zırha nasıl sahip olabiliriz, iletişimini nasıl keseriz" gibi sorulara yanı aranıyor.

Moskova'nın gelecekte kendileri için de bir tehlike olabileceğini öne süren Amiral Radakin, elde ettikleri bulguları müttefiklerle de paylaşabileceklerini söyledi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace ise, Britanya ordusunda personel sayısındaki daralma trendini değiştirme niyetinde olmadığını söyledi. Wallace, hükümetin elindeki savunma bütçesini yüksek teknoloji silahlara ayırması gerektiğini belirtti.

Wallace ayrıca Ukrayna'yı bir savaş laboratuvarı olarak gördüklerini söyledi.


Rusya'dan "tersine mühendislik"

Birleşik Krallık, Ukrayna'nın ele geçirdiği Rus tanklarını Londra'ya götürmenin hesaplarını yaparken, Moskova yönetiminin de benzer çalışmalar yaptığı biliniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü Rus medyasına yaptığı açıklamada Ukrayna'da ele geçirdikleri Batı silahlarını inceleyerek "tersine mühendislik" yaptıklarını söylemişti.

Putin, "Eğer içini açıp bakma fırsatı bulursak ve bizim de uygulayabileceğimiz bir şey bulursak, neden olmasın?" diye konuşmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre, karşı taarruz harekatının başlamasından itibaren yaklaşık 300 Batı yapımı zırhlı araç Rus güçleri tarafından yok edilmiş ve ele geçirilmişti.


Independent Türkçe, RT, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU