Rusya, Ukrayna'da imha ettiği Batı silahlarını büyükelçiliklerin önünde sergilemeye hazırlanıyor

Leopard 2 tankları ve Bradley zırhlıları da sergilenecek araçlar içinde

Avrupa ülkeleri Ukrayna'ya 85 Leopard-2 tankı teslim etmişti (Reuters)

Rusya, Ukrayna'da imha edilen Batı ülkelerine ait askeri ekipmanları büyükelçilik binalarının önünde sergilemeyi düşünüyor.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da ortaya atılan fikirle ilgili bir açıklama yapan Viyaçeslav Volodin, Duma Savunma Komitesi'nin konuyu Savunma Bakanlığı'yla tartışacağını söyledi.

Volodin, "Yanmış askeri ekipmanı, bu ekipmanları Ukrayna'ya gönderen ülkelerin büyükelçiliklerinin yakınında sergileme teklifi ilginç" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus vekillerin Batı menşeili askeri araçları sergileme fikrinin bir benzerini Ukrayna da hayata geçirmişti. 

Kiev yönetimi Rusya'dan ele geçirildiği iddia edilen bazı askeri araçları başkent sokaklarında sergiliyor. 

Ukrayna yönetimi daha önce de benzer şekilde yanmış Rus tanklarını içlerinde Berlin'in de olduğu bazı Avrupa başkentlerinde tura çıkarmıştı. Ancak bölge halkının tanklara çiçek atmasının ardından tur planlanandan erken bitirilmişti.


Ukrayna'nın haziran başında başlattığı karşı taarruz harekatının ardından sahada her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği belirtiliyor.

Kiev güçlerinin ABD'den aldığı Bradley ve M113 tipi zırhlı personel taşıyıcı araçları, Hollanda yapımı YPR-765'ler ve Alman menşeli Leopard-2 tanklarının da Moskova'da sergilenecek askeri teçhizatlardan olabileceği belirtiliyor.

Rusya yönetimi daha önce Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını eleştirmiş ve sofistike silahların Kiev'e verilmesinin Rusya'yla NATO arasında doğrudan bir çatışma riskini artırdığını savunmuştu.


Independent Türkçe, RT, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU