Beyaz Saray'daki kokain hakkında konuşan Trump Jr. "Neyse ki benim olayım değil" dedi

Eski ABD Başkanı'nın oğlu uyuşturucu kullandığını daha önce de reddetmişti

Donald Trump Jr., Dönüm Noktası Eylem Konferansı'nda konuştu (Reuters)

Beyaz Saray'ın eski sakini Donald Trump Jr. Gizli Servis'in binada kokain bulunmasıyla ilgili soruşturmayı kapatmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisinin "bu işten sıyrılamayacağını" savundu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın en büyük oğlu, bu yorumu pazar günü düzenlenen Dönüm Noktası Eylem Konferansı'nda (Turning Point Action Conference) yaptı ve kalabalığa, kokain çekmenin onun "olayı" olmadığına dair güvence verdi.

Trump kalabalığa heyecanlı bir şekilde şunları söyledi:

Görüşmeye devam ettiğim adamlarım, ki birçoğu sadece yakın dostlarım, 'Hey ahbap, sen bundan hayatta sıyrılamazdın' falan diyor. Ben de 'Biliyorum!' diyorum. Neyse ki kokain falan çekmiyorum! Bu benim olayım değil.

 


Oğul Trump daha önce uyuşturucu kullanıcısı olduğunu reddetmişti. Önceki aylarda Başkan Biden'ın oğlu Hunter hakkında bir dizi asılsız iddiada bulunduğu süreçte Trump, siyasete dahil olmasının bedelini kendi hazırladığı Triggered podcast'inde Donald Trump döneminin eski Beyaz Saray yetkilisi Kash Patel'e anlatmıştı.

Trump, "Bana ne dediklerine bakıyorum: Hain" demişti.

Adam Schiff beni idamla cezalandırılabilecek bir suç olan vatana ihanetten yargılamak istedi ama Hunter Biden, Çin'den 1 milyar dolar alabiliyor, Ukraynalı oligarklar için çalışabiliyor, Rus oligarklar için çalışabiliyor, kara para aklayabiliyor, elmaslarla kayıtdışı ödeme alabiliyor, hiçbir vergi beyanında bulunmuyor, liselerin karşısındaki çöplüklere silah bırakabiliyor ve 'O saygın bir insan' falan deniyor. Sonra ateşli bir konuşma yapıyorum ve 'Don Jr. kokain etkisinde' diyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray'da az miktarda kokain (yaklaşık 0,20 gram ki bu, hafif bir suçlama için yeterli) bulunmuş ancak Gizli Servis soruşturmanın 500 kişiyi kapsayacağını ve bunun, somut sonuçlara varmak için yeterince kısa bir şüpheli listesi olmadığını söylemişti.

Ancak soruşturmanın yetersizliği, suçlunun bulunması için yeterince çaba göstermediği gerekçesiyle eleştirilerin hem Başkan Joe Biden'a hem de genel olarak Beyaz Saray personeline yöneltilmesine neden oldu. Muhafazakar yorumcular, kanıt olmaksızın, uyuşturucunun Başkan'ın iyileşme sürecindeki uyuşturucu bağımlısı oğlu Hunter Biden'a ait olabileceği yönünde spekülasyonlarda bulunuyor.

Eski Başkan Donald Trump, Truth Social'daki paylaşımında şunları söyledi:

Doğrudan 'suç mahallini' gösteren tüm kameralara ve tüm Dünya'daki en iyi adli tıp uzmanlarına rağmen, bunu çözemiyorlar mı? Cevabı onlar da, geri kalan herkes de biliyor!

Bunun ardından Trump, Başkan Biden'a "crack kokain bağımlısı" demeye başladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU