Yardımcı öğretmen, OnlyFans yüzünden okuldan kovuldu

Kristin MacDonald işe dönme mücadelesi veriyor

Özel ihtiyaç sahibi öğrencilerin derslerine giren Kristin MacDonald, okulda 8 yıldır çalışıyordu (Kristin MacDonald)

Kanada'da geçim sıkıntısı çeken yardımcı öğretmen, OnlyFans'te içerik üretmeye başladıktan sonra okulundan kovuldu. Kristin MacDonald şimdiyse işine dönmek için mücadele ediyor.

MacDonald, üç gün önce Kanada'nın devlet kanalı CBC'de yayımlanan röportajında aylık maaşının 2 bin Kanada doları (yaklaşık 40 bin TL) olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanya Kolumbiyası eyaletine bağlı Maple Ridge'deki 43. Okul Bölgesi, ailesi ve kızına bakmak için geçen sene OnlyFans'te paylaşım yapmaya başlayan MacDonald'ı nisanda uyararak hesabını kapatmasını istedi. 35 yaşındaki kadın, aksi halde kovulacağı söylenerek uyarıldı.

Ancak MacDonald, platformda içerik paylaşmaya devam etti.

Yetkililer, 16 Haziran'da MacDonald'ın öğretmen yardımcılığından atıldığını bildirdi. Kararın arkasında MacDonald'ın "okulu cinselleştirmesi, okul ve OnlyFans arasında bir ilişki kurması ve okul bölgesini eleştirmesi" gibi nedenler gösterildi.

MacDonald, öğrenci kıyafeti giydiği paylaşımlarının okul bölgesini özellikle rahatsız ettiğini düşündüğünü belirtti:

Bu kıyafeti giyerek eğitim sistemini kötü gösterdiğimi düşündüklerini sanıyorum. Bu bana çok zorlamaymış gibi geliyor. Bence bu çok önemsiz.

Macdonald, bağlı olduğu Kanada Kamu Personeli Sendikası'yla (Canadian Union of Public Employees) temasa geçtiğini ve okul bölgesinden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Sendika temsilcisi Randy Kootte, Birleşik Krallık'ın en bilinen tabloid gazetelerinden Sun'a şu açıklamayı yaptı:

Sendika, Kristin'in iş dışındaki davranışlarının herhangi bir şirket politikasını ya da toplu sözleşme hükmünü ihlal ettiğine inanmıyor.

MacDonald, alacağı sonucun "seks işçiliği yüzünden ayrımcılığa uğrayan diğer kişiler için emsal teşkil etmesini" umduğunu vurguladı:

Politikaların ve işverenlerin seks işçiliğine ilişkin görüş ve bakış açılarında daha kabul edici ve ilerici olduklarını görmek istiyorum. Çünkü seks işçiliği iştir. Bu çağda yasadışı olmadığı sürece istediğimizi yapabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Kimseyi incitmiyorum.

Sun'ın ulaştığı 43. Okul Bölgesi ise kişisel meselelere dair yorum yapmadıklarını bildirdi. Yetkililer, öğrenciler için en uygun ortamı sağlamaya çalıştıklarını savundu.

 

Independent Türkçe, CBC, Sun

DAHA FAZLA HABER OKU