Leonardo DiCaprio ve Jeff Bezos'tan Brezilya'ya 200 milyon dolarlık hibe

Hibe, Amazon'daki ormansızlaşmanın önlenmesine yardımcı olmak için kullanılacak

Oscar ödüllü diCaprio, 2019'da da Amazon Ormanları’ndaki yangınlarının söndürülme çabalarına destek olmak üzere 5 milyon dolar bağışlamıştı (AP)

Leonardo DiCaprio ve Jeff Bezos'un kar amacı gütmeyen yardım kuruluşları, güçlerini Amazon'daki yağmur ormanları için birleştirdi.

Variety'de yer alan habere göre, DiCaprio'nun Re:Wild ve Bezos'un Nature Solutions adlı kuruluşları "Brezilya'nın korunan alanlarının ve yerli bölgelerinin genişletilmesini ve yönetimini desteklemek üzere" 200 milyon dolar bağışladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DiCaprio ve Bezos'un yaptığı bu yüklü bağış, 4 yıl boyunca Brezilya'nın Amazon'da sıfır ormansızlaşmaya ulaşmasına yardımcı olmak ve ülkenin sürdürülebilir bir ekonomiye geçişini hızlandırmak için kullanılacak.

Kurucuları arasında yer aldığı Re:wild organizasyonu aracılığıyla mücadeleye katılan 48 yaşındaki DiCaprio, cuma günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Brezilya'nın gezegendeki vahşi yaşam için en önemli yerlerden biri olan Amazon'u korumaya yönelik iddialı hedeflerinden ilham alıyoruz ve Gezegenimizi Koruma Mücadelesi aracılığıyla bu çabaları destekleyebilmekten heyecan duyuyoruz.

Oscar ödüllü aktör, Ekim 2021'de Forest Whitaker ve Prens Harry'nin de aralarında bulunduğu çevrecilere katılarak Afrika'nın Okavango Nehri Havzası'nda petrol ve gaz sondajının derhal durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Amazon'un kurucusu Bezos'un Nature Solutions adlı kuruluşunun genel müdürü Cristián Samper da Amazon'un ekosistemde oynadığı hayati önemin altını çizdi:

Amazon, küresel biyoçeşitlilik ve iklimin geleceği açısından kritik önem taşıyor. Başkan Lula ve Brezilya hükümetinin Amazon'u koruma taahhüdünü memnuniyetle karşılıyoruz.

Bezos, nişanlısı Lauren Sánchez'le birlikte iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla Bezos Dünya Fonu adlı girişimi hayata geçirmişti.


Independent Türkçe, People, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU