Trump'ın gizli belgeler soruşturmasındaki son savunması: "Cesaret gösterisiydi"

Eski ABD Başkanı, "Doğrusunu isterseniz, bu bir cesaret gösterisiydi" diyor

(AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sızdırılan ses kaydında "son derece gizli" dökümanlar dediği gizli belgeleri ifşa etmediğini söyleyerek sadece "cesaret gösterisi" sergilediğini iddia etti.

CNN'in, söylenene göre Trump'ın bir yazara İran'a nasıl saldırılacağına dair bir harita gösterirken alınan ses kaydını yayımlamasının ardından Trump bu yorumları yaptı. Yazar, Trump'ın eski Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un anı kitabını bir araya getirmesine katkıda bulunmuştu. Bu ses kaydı, Özel Yetkili Savcı Jack Smith'in Trump'ın ulusal güvenlikle ilgili belgeleri uygunsuz bir şekilde kullanmasına ilişkin soruşturmasının bir parçası.

Uçağında Semafor ve ABC News'a konuşan Trump "Buna cesaret gösterisi diyebilirim; doğrusunu isterseniz, bu bir cesaret gösterisiydi" dedi.

Konuşuyordum, elimde kağıtlar vardı ve onlar hakkında konuşuyordum ama elimde hiçbir belge yoktu. Herhangi bir belgeye sahip değildim.

Ses kaydında Trump'ın, "Elimde büyük bir kağıt yığını var, bu şey yeni ortaya çıktı. Bak. Bu o adamdı. Bana bunu sundular (bu kayıt dışı ama) bana bunu sundular. Bu oydu. Bu Savunma Bakanlığı ve o adamdı" dediği duyuluyor. Daha sonra Trump'ın "Başkan olarak bunu gizliliğini kaldırabilirdim" dediği ve ardından "Artık yapamam, biliyorsun, ama bu hâlâ sır" diye eklediği duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, Semafor ve ABC News'a uçağında verdiği röportaj sırasında içinde gazeteler, haber çıktıları ve konuşma metinleri bulunan bir kağıt yığınını işaret etti. Fox News'a verdiği röportajda "planlar" kelimesini kullanması sorulduğunda Trump, iş planlarından bahsettiğini söylemişti.

Eski ABD Başkanı, "Planlar kelimesini mi kullandım?" demişti.

Bahsettiğim şey dergiler, gazeteler, binaların planları. Bina planlarım vardı. Bina planlarını bilirsiniz, değil mi? Golf sahası planlarım vardı.

Trump gizli belgelerle ilgilenme biçiminden pişmanlık duymadığını da belirtmişti.

Eski ABD Başkanı "Hayır, pişman değilim" demişti.

Elimde gizli bir belge yoktu. Masamda gizli bir belge yoktu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU