Cumhurbaşkanı Erdoğan: 94 ruhunu büyüterek şehirlerimizin üzerine karabasan gibi çöken fethet devrine son vereceğiz

Erdoğan, partililere yerel seçimlere hazırlanılması çağrısında da bulunarak, "Mahalli seçimlere sizden daha sıkı hazırlanmanızı bekliyorum. Bilhassa İstanbul'u esir alanların verdiği zararları gördükçe içimiz kan ağlıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı bayramlaşma programında konuştu.

İsveç'teki Kur'an yakma eylemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacak. Türkiye olarak, tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlarıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceği" dedi.

"Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis'in takdirine sunacağız"

Konuşmasında memur maaşları ile ilgili düzenleme ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Birileri parti içi kavgalardan kafasını kaldıramazken biz milletimize olan sözümüzü yerine getirdik. Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclis'in takdirine sunacağız" diye konuştu.

"Faturayı hala seçmene kesiyorlar"

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Bunların ülkeyi yönetemeyecek kadrolarının olmadığı anlaşılmıştır. ülkemiz adına işin daha üzücü yanı muhalefette hatalardan ders çıkarmanın olmayışıdır. Faturayı hala seçmene kesiyorlar. Bölücü örgüt provokatörlere sahip çıkılmasına kadar aynı alışkanlıklar devam ediyor. Bu ülkede ne yapılacaksa yine bizler yapacağız. Yine bizler gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme görevi bizlerin omuzlarındadır. Hangi partiye oy verirse versin 85 milyon umudunu bize bağladı. Vatandaşın lokmasına el uzatana kadar nerede bir sorun varsa çözümü biziz. 85 milyonun kardeşliğinin birlik ve beraberliğinin teminatı biziz. Ekonomiden savunma sanayiye, tarıma kadar her alanda ülkemizi şahlandıracak kadro bizdedir.

Hiçbirimizin zafer sarhoşluğuna kapılma hakkı yok. Tepeden bakma bizim partimizde yer bulamaz. Bize yakışan tevazudur. Anlayıştır, hoşgörüdür. 21 yıllık tecrübeyi ilk günkü heyecanla birleştirerek hizmet yolculuğumuza devame deceğiz. Bize bir adım atana biz koşarak gideceğiz. İstanbul'da kapısı çalınmadık, kalbi feethedilmedik kimseyi bırakmayacağız. 

Teşkilatlara "yerel seçimler" çağrısı

Erdoğan, partililere yerel seçimlere hazırlanılması çağrısında da bulunarak,  "Mahalli seçimlere sizden daha sıkı hazırlanmanızı bekliyorum. Bilhassa İstanbul'u esir alanların verdiği zararları gördükçe içimiz kan ağlıyor. Muhalefetin yönettiği diğer il ve ilçeler de aynı şekilde kan kaybediyor. Vatandaşımız da bu kötü gidişatı görmekte. 94 ruhunu büyüterek şehirlerimizin üzerine karabasan gibi çöken fethet devrine son vereceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana başta olmak üzere hizmetsizlik girdabındaki illeri hizmetle tanıştıracağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU