SRMG ve Billboard'dan Arap sanatçıları dünya sahnesine taşıyacak atılım: Billboard Arabia

Lansmanda rapçi Felukah, Filistinli şarkıcı Elyanna, Bahreynli rapçi Flipperachi gibi yıldızlar yer aldı

Felukah ve Elyanna, son dönemde Arap dünyasında adlarını duyurdu (Instagram)

Suudi Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) ve ünlü müzik dergisi Billboard, işbirliğine gitti.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve "reklamcılığın Oscar töreni" diye anılan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde geçen çarşamba yapılan duyuruda iki tarafın, Arap sanatçıları dünyaya tanıtacak bir platform üzerinde anlaştığı açıklandı. 

Billboard Arabia adlı yeni platformun, Arap sanatçıların müziklerine ışık tutması ve hikayelerini dünyaya duyurması amaçlanıyor. 
 


SRMG, Billboard Arabia'nın yeni çıkan şarkılara, önemli isimlerle yapılacak röportajlara, incelemelere, dünyadaki etkinliklere dair haberlere ve video içeriklere yer vereceğini bildirdi. 

Billboard Arabia, Spotify ve YouTube gibi platformdaki verileri kullanarak hem bölgede hem de dünya genelinde müziğe yön veren sanatçılar ve şarkılardan oluşan listeler de hazırlayacak.

Canlı konserler ve etkinliklerin yayımlanmasının yanı sıra Billboard Arabia Müzik Ödülleri de dağıtılmaya başlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Fonografi Endüstrisi Federasyonu verilerine göre, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (ODKA) müzik sektöründe en hızlı büyümenin görüldüğü bölge konumunda. 2022'de sadece bir avuç Arap sanatçının toplam dinlenmesi 1 milyarı aştı.

SRMG CEO'su Cumana er-Raşid, Cannes'daki açıklamasında "ODKA bölgesindeki müzik sahnesi hızla dönüşüyor. Ancak şu anda küresel müzik endüstrisinde yeniliğe öncülük eden Arap sanatçıları öne çıkaracak ve hikayelerini anlatacak özel bir platform yok. Billboard'la ortaklığımız piyasadaki bu boşluğu doldurmayı sağlayacak" dedi. Cumana er-Raşid sözlerini şöyle sürdürdü:

Billboard Arabia dijital bir platformdan çok daha fazlası. Arap müzik topluluğunu tanıtmak ve veriye dayalı listeler, canlı konserler ve ödüller aracılığıyla müzik sektörünü güçlendirmek için önemli bir yer olacak. SRMG'deki vizyonumuz, içerik üreticilerin ve izleyicilerin yüksek kaliteli orijinal içeriklere ve etkili deneyimlere daha fazla erişebilmelerini sağlamak.

Billboard Başkanı Mike Van ise SRMG'yle ortaklığa dair heyecanlı olduklarını söyledi. "Billboard, müziğin gücünü her yerde yeni hayranlarla paylaşma misyonuyla türler, diller ve kültürler arasında sanatçıları tanıma ve güçlendirme konusunda güçlü bir mirasa sahip" diyen Van, işbirliği sayesinde Arap sanatçıların adının dünyada duyulacağını ifade etti.

Billboard Arabia'nın lansmanı, Filistinli şarkıcı Elyanna, Mısırlı rapçi Felukah ve Bahreynli rapçi Flipperachi gibi isimlerin Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'ndeki SRGM standında sergilediği peformanslarla yapıldı

Instagram, Facebook, YouTube ve Twitter'da hayata geçen Billboard Arabia, sosyal medya paylaşımlarına hızla başladı.
 


Müzik şirketi Empire'ın başkan yardımcısı Suhel Nafar, DJ Outlaw ve prodüktör Sarah Nabil gibi isimler, yeni platformdan duydukları heyecanı paylaştı.

Billboard Arabia, SRGM standından kameralara yansıyan görüntüler de yayımladı.
 


Paylaşımların hızla başladığı hesaplarda Lübnanlı şarkıcı Nur Halo ve Suriyeli rapçi BiGSaM'le ilgili bilgilere yer verildi.

 

Independent Türkçe, Billboard, Arab News

DAHA FAZLA HABER OKU