Premier Lig'de Suudi Arabistan tartışması: Chelsea'den yazılı güvence istenmiş

Chelsea'nin yüzde 60'ını satın alan Clearlake Capital'in Suudi Arabistan Varlık Fonu'ndan yatırım aldığı ortaya çıkmıştı

Chelsea'nin geçen yıl gerçekleşen satışı için yaklaşık 3,1 milyar dolar ödenmişti (Reuters)

İngiltere futbol ligi Premier Lig'in yönetiminin geçen yıl Chelsea'nin satışı sırasında, kulübü satın alan Todd Boehly ve Clearlake Capital isimli şirketten Suudi Arabistan'ın satışa dahil olmayacağına ilişkin yazılı güvence aldığı iddia edildi.

Telegraph'ta yer alan habere göre, aynı ligde Newcastle United'ın da sahibi olan Suudi Arabistan Yatırım Fonu'nun (PIF) Chelsea'ye karşı ilgisi satış döneminde araştırıldı.

PIF'in Clearlake Capital isimli şirkette hisse sahibi olduğu ve bu durumun satış sırasında lig yönetimi tarafından detaylı bir şekilde incelendiği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clearlake ve Boehly'nin talep üzerine sahiplik yapısıyla ilgili Premier Lig yönetimine bilgi verdiği ve Suudi Arabistan Varlık Fonu'nun hiçbir zaman kulübün yatırımcısı olmayacağını garanti ettiği belirtildi.

Lig yönetiminin Chelsea'nin sunduğu belge ve delillerden tatmin olduğu vurgulandı.

Chelsea ve Suudi Arabistan ilişkisine dair tartışmalar, Suudi futbol kulüplerinin Chelsea futbolcularına yoğun ilgisinin ardından başladı. 

Rakipler Suudi Arabistan Varlık Fonu'nun Suudi kulüpler üzerinden Chelsea'ye para aktardığını savunurken, lig yönetimine de inceleme çağrısı yapmıştı.

Manchester United efsanesi Gary Neville, Suudi Arabistan'dan gelen transfer tekliflerinin Chelsea'nin sahiplik yapısı incelenene kadar askıya alınması gerektiğini söylemişti.

Suudi kulüplerinin Chelsea'nin 5 futbolcusu için toplam 100 milyon sterlinden fazla teklif sunduğu düşünülüyor. Bu isimlerden Romelu Lukaku'nun teklifi reddettiği bilinirken, Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy ve Pierre-Emerick Aubameyang içinse transfer görüşmeleri devam ediyor.

Kariyerinin sonlarına yaklaşan N'Golo Kante ise geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ligine transfer olmuştu.

Futbolcularına olan ilginin kulübün Ortadoğu'daki popülaritesinin bir sonucu olduğunu savunan Chelsea, PIF'in kulüpten mali çıkarı olduğu iddialarını reddediyor.


Independent Türkçe, Telegraph, BBC
 

DAHA FAZLA HABER OKU