Veganları restoranına almayan şef, bu karardan sonra işlerinin coştuğunu söyledi

"Sen ve tüm vegan arkadaşların başka bir mekana gidip yemeklerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Artık yasaklısınız"

55 yaşındaki John Mountain, "Çok teşekkür ederim, veganları seviyorum. Artık gidip yeni bir çiftlik alabilir ve hayvanlarıma güzelce bakabilirim" dedi (Fyre)

Restoranına veganların gelmesini yasaklayan ünlü şef, işlerinin hiç olmadığı kadar iyi gittiğini söyledi.

Avustralya'daki Fyre adlı restoranın sahibi olan John Mountain, 19 Haziran'da mekanında veganların girişinin yasaklandığını duyurmuştu. 

Insider'ın aktardığına göre Britanyalı şef, vegan bir müşteriyle yaşadığı tartışmanın ardından bu kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mountain, vegan bir genç kadının birkaç hafta önce kendisiyle temasa geçip vegan yemek seçenekleri olup olmadığını sorduğunu bildirdi.

"Tek eksiğim buydu" diyen şef, müşterisine İtalyan mutfağından gnocchi'nin vegan versiyonunu yapacağını söylediğini ancak rezervasyon günü mekanda büyük bir parti olduğu için bu sözünü unuttuğunu açıkladı. Mountain, kendi yardımcısının bu durum yüzünden kendisine kızdığını ifade etti. 

Adı açıklanmayan müşteri bunun ardından Facebook'ta attığı yorumla restoranı eleştirdi, tek vegan seçeneğinin 32 dolarlık bir sebze yemeği olduğunu söyledi:

Günümüzde restoranların herkesi ağırlayabilmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Vegan yemekler sunamamak bir şef olarak eksikliklerinizi gösteriyor.

Bu yorumun ardından restorana düşük puan ve olumsuz yorumlar yapılmaya başlandı. 

Mountain ise restoranın Facebook sayfasından bu yorumlara karşılık şunu yazdı:

Olumsuz yorumun için teşekkürler... Lütfen bo**** deneyimini paylaşmaktan çekinme. Seni bir daha görmemeyi dört gözle bekliyorum. Ne kadar çocukça. Sen ve tüm vegan arkadaşların başka bir mekana gidip yemeklerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Artık yasaklısınız.

Veganların girişinin "akıl sağlığı sebeplerinden" yasaklandığını söyleyen şef, bir yerel haber sitesindeki röportajında küfrederek yanıt verdi.

Mountain, çarşamba yaptığı başka bir açıklamada randevu taleplerinde patlama yaşandığını açıkladı:

İşler tuhaf bir şekilde iyi gitti. Bu güzel restoranda genellikle 5 kişiye yemek yapardım. Bu akşama 35 rezervasyon var. 

"İşime zarar vermek isteyenler dışında kimseye karşı bir garezim yok" diyen Mountain, başka şeflerden büyük destek aldığını söyledi:

Size garanti ederim ki dünyadaki şeflerin yüzde 99'u veganlardan nefret ediyor. Onları asla memnun edemiyorsunuz. Biz veganlardan her zaman nefret ettik. Veganlar adına üzgünüm ama bu şimdiye kadar başıma gelen en iyi reklam oldu. Çok teşekkür ederim, veganları seviyorum. Artık gidip yeni bir çiftlik alabilir ve hayvanlarıma güzelce bakabilirim.

Vegan aktivist Tash Peterson ise şu ifadeleri kullandı:

Vegan seçeneklere yönelik talep artıyor. Et, süt, yumurta, deri, yün vb. endüstrilerindeki vahşetin farkına varan insan sayısı giderek artıyor. Söz konusu restoranın bununla sorunu varmış gibi duruyor. Bu restoran veganların girişine yasak getirerek geriye gidiyor. Tarihin yanlış tarafında olmayı seçiyorlar.

 

Independent Türkçe, Insider, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU