Dallas Mavericks'in sahibi: Başarılı olmak istiyorsanız bir özelliğinizi geliştirmelisiniz

"Çünkü çoğu insan bunu yapmıyor"

Forbes'a göre Mark Cuban’ın serveti 5,1 milyar dolar (Reuters)

Ünlü işinsanı Mark Cuban, başarılı insanlarda görülen ortak özelliğin çabalamak olduğunu söyledi. Yüzlerce farklı girişime yatırımlarıyla bilinen Cuban, bu özelliğin çoğu kişide olmadığını savundu.

Girişimci Randall Kaplan'ın LinkedIn'de paylaştığı videoda konuşan 64 yaşındaki işinsanı, "Başarılı olmak istiyorsanız, diğerlerinden daha çok geliştirmeniz gereken bir özellik var" dedi:

Hayatta kontrol edebileceğiniz tek şey çabanız. Bunu yapmaya istekli olmak rekabette büyük avantaj sağlıyor. Çünkü çoğu insan bunu yapmıyor.

NBA ekiplerinden Dallas Mavericks'in sahibi olan Cuban, efor sarf ederek karşılaştığınız sorunları çözmekle kalmayacağınızı ve sizden istenenlerin ötesine geçebileceğinizi savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnisiyatif alıp cevapları bulmak için mümkün olan her seçeneği tüketirsiniz. Bu meziyet biraz nadir görülüyor" diyen ABD'li yönetici, elinden gelenin fazlasını yapmayanların kendisine iş başvurusunda bulunmamasını salık verdi.

CNBC, "Çabaya ve problem çözme becerilerine çok önem veren tek patron Cuban değil" ifadesini kullandı. 

Zira çevrimiçi iş arama sitesi ZipRecruiter'da geçen seneki 2,7 milyon ilanda "analitik düşünme" gereklilikler arasında gösterilmişti. İş piyasalarıyla ilgili veritabanı sağlayan PayScale'in bu seneki bir raporu, dünya genelindeki şirket yöneticilerinin yüzde 29'unun fazladan çaba göstermeyen çalışanların başarılı olamayacağını ve işten atılma riskiyle karşı karşıya kalacağını düşündüğünü göstermişti.

 

Independent Türkçe, CNBC, Sun

DAHA FAZLA HABER OKU