Riyad, Expo 2030'a ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu doğruladı

Riyad, Expo 2030 fuarının düzenlenmesi için belirlediği yaklaşık 7,3 milyar dolarlık bütçenini, 5,85 milyar dolarını sermaye giderleri, 1,47 milyar dolarını ise işletme giderleri için ayırdı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Expo 2030 adaylığı için Riyad 2030 resepsiyonunda izleyicilerle birlikte. Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, başkent Riyad’ın Expo 2030’a ev sahipliği yapmak için organizasyonel yeteneklerini incelerken, Paris'te düzenlenen bir etkinliğe katılan Suudi heyet Riyad’ın, Expo 2030 uluslararası fuarına ev sahipliği yapmak için örgütsel yeteneklerini sergiledi.

Riyad, Expo 2030 fuarının düzenlenmesi için belirlediği yaklaşık 7,3 milyar dolarlık bütçenini, 5,85 milyar dolarını sermaye giderleri, 1,47 milyar dolarını ise işletme giderleri için ayırdı. Veliaht Prens’in, Paris'te düzenlenen uluslararası resmi resepsiyona bizzat katılma isteği, Suudi Arabistan'ın dünyanın en önemli ticaret etkinliğini düzenleme konusundaki istekliliğinin açık bir mesajını oluşturuyor.

Riyad Şehri Kraliyet Komisyonu, Değişim Çağı: Birlikte Geleceğe Bakıyoruz ana teması altında düzenlenmesi beklenen Expo 2030 için Daha İyi Bir Yarın, İklim Eylemi ve Herkes İçin Refah olmak üzere üç başlıklı dosyasını sundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU