En uzun süreli dans rekoru Hindistan'da kırıldı: 127 saat

16 yaşındaki genç, 5 gün dans etti

Sruşti Sudhir Jagtap rekoru kırdıktan sonra bir gün boyunca uyuduğunu söyledi (Guinness Dünya Rekorları)

Genç Hintli, bireysel en uzun süreli dans rekorunu kırarak Guinness Dünya Rekorları'na adını yazdırdı. 16 yaşındaki Sruşti Sudhir Jagtap, 5 gün boyunca 127 saat dans etti.

Sruşti'nin 29 Mayıs'ta başlayan rekor denemesi 3 Haziran'da sona erdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu rekorun kırılması için Guinness'in kabul ettiği bir dans tarzının seçilmesi ve katılımcının ayaklarının hep müziğe göre hareket etmesi gerekiyor. Sruşti, Hindistan'a özgü Kathak dansını tercih etti.

Genç rekortmen, Hindistan'ı dansla temsil etme hayali sebebiyle bunu denediğini söyledi. Rekor için 15 ay hazırlandığını açıklayan Sruşti, büyükbabasının kendisine “yogik uyku” diye bilinen rahatlama ve gevşeme meditasyonunu öğrettiğini bildirdi. Yogik uyku, derin uyku sırasında vücudun iyileşmesi ve ve yenilenmesiyle ilişkili olan delta beyin dalgasını uyanıkken aktifleştirmeyi amaçlıyor.

Sruşti hazırlık sürecinde meditasyon haricinde dans ve egzersiz yaptığını da ifade etti. Genç kız ayrıca evde iki kez 126 saatlik dans maratonu gerçekleştirdiğini ve bu yüzden resmi denemesinin çok zor olmadığını söyledi.

Sruşti 127 saatte kahve, hindistan cevizi suyu ve çikolata tüketti. 

Hintli rekortmen rekor denemesindeki son gününde yorulduğunu da vurguladı

Vücudum tepki vermiyordu. Bedenimin tüm parçaları donmuştu ve acı içindeydi. Ama zihinsel olarak hedefime odaklanmıştım.

Guinness Dünya Rekorları kurallarına göre en uzun süreli maraton denemelerinde katılımcıların saatte 5 dakika mola vermesine izin veriliyor. Bu molalar biriktirilebiliyor. Sruşti bu molaları uyumak ve tuvalete gidebilmek için kullandı.

Bireysel en uzun süreli dans rekorunun önceki sahibi, 2018'de 126 saat dans eden Nepalli dansçı Bandana Nepal'di.

 

Independent Türkçe, Guinness Dünya Rekorları, UPI

DAHA FAZLA HABER OKU