Kolombiya'daki uçak kazası: Anne, çocuklarına "Beni bırakıp gidin" demiş

"Kızım bana annesinin 4 gün boyunca hayatta olduğunu söyledi"

Çocukların en az iki hafta hastanede kalması bekleniyor (Reuters)

Dünya gündemine oturan Kolombiya'daki uçak kazasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Kazadan yaklaşık 6 hafta sağ olarak bulunan 4 çocuğun annesinin de ilk başta canlı olduğu açıklandı.

4 kardeşten ikisinin babası olan Manuel Ranoque, dün basın mensuplarına eşi Magdalena Mucutuy'un kazadan sağ kurtulduğunu ancak çocuklardan kurtulmaları umuduyla kendisini bırakmalarını istediğini aktardı:

Kızım bana annesinin 4 gün boyunca hayatta olduğunu söyledi. Ölmeden önce onlara 'Belki de gitmelisiniz. Babanızın nasıl bir adam olduğunu göreceksiniz. Benim size gösterdiğim büyük sevginin aynısını o da gösterecek' demiş.

Güney Amerika ülkesinde 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle kaybolan uçağın enkazı 16 Mayıs'ta Amazon Ormanları'nda bulunmuştu. Cessna 206 model küçük uçakta üç kişinin cesedi tespit edilirken 13, 9 ve 4 yaşındaki çocuklarla 11 aylık küçük kardeşleri için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Operasyonda 150 asker, arama kurtarma köpekleri ve onlarca gönüllü yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 gün sonra ormanda bulunan çocuklardan 13 yaşındaki Lesly'nin dal ve yapraklarla barınak yaptığı belirlenmişti. Çocukların enkazdan edindikleri nişasta ve irmikle beslendikleri, bu bitince ormanda buldukları tohum ve meyveleri tüketerek hayatta kaldığı anlaşılmıştı.

Teyzeleri Damaris Mucutuy, susuz kalmalarına ve böcekler tarafından ısırılmalarına rağmen çocukların durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Twitter'daki paylaşımında, "Tüm ülke için büyük sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarında kaybolan 4 çocuk sağ bulundu" ifadesini kullandı

 

Independent Türkçe, Guardian, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU