Uvalde katliamını gören polisler kusmuş ve hıçkırarak ağlamış

Hayatta kalanlardan birinin babası, "Sadece büyük resmi görmek istiyorum, tam olarak neler yaşadığını, nerede olduğunu görmek" diyor

Geçen yıl ABD'nin Uvalde kentindeki Robb İlkokulu'nda meydana gelen kitlesel silahlı saldırının yeni yayımlanan vücut kamerası görüntülerinde, polis memurlarının sınıflardan birine girip küçük öğrencilerin kanlar içindeki bedenlerini gördükten sonra hıçkırarak ağladıkları ve kustukları görülüyor.

Görüntüler, 24 Mayıs 2022'de yaşanan katliamın birinci yıldönümü öncesinde pazar günü CNN'de yayımlandı. Videoda okuldaki polis memurları görülürken, kolluk kuvvetleri ve silahlı saldırganın ateşlediği silahlardan gelen sesler açıkça duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis daha sonra sınıfa giriyor, ardından görüntülerde bazı polis memurlarının dışarıda kustuğu, bazılarının hıçkırarak ağladığı ve birbirlerine sarıldığı görülüyor. Görüntüler ayrıca titreyen bir polis memurunun elindeki kanı temizlemeye çalıştığını da gözler önüne seriyor.

CNN tarafından yayımlanan görüntüler, kurbanların aileleri tarafından onaylandı, çünkü görüntülerin gösterilmesinin gelecekteki silahlı saldırıları önlemek için harekete geçmeyi teşvik edeceğini umuyorlardı.

Bölge Savcısı Christina Mitchell Busbee, soruşturmasını tamamlayana kadar görüntülerin kamuoyuna açıklanmasını engelleyince, görüntülere ulaşan CNN bunları ailelerle paylaştı.

CNN, "ailelere doğrudan görüntü vermenin" kendi görevi olmadığını söyledi ancak "ailelerin diğer medya kuruluşlarıyla birlikte normalde kamuya açık olacak kayıtlara erişiminin engellendiğini bilen CNN, ailelerin izlemesine izin vermek gibi istisnai bir karar aldı" diye ekledi.

Silahlı saldırıdan kurtulan 5 kişinin anneleri, çocuklarının Teksas'ın Uvalde kentinde yaşadıklarının görüntülerini görmek istedi.

CNN'e konuşan Kassandra Chavez şunları söyledi:

Bunu görmek zorundayız. Gerçekten görmek zorundayız.

5 anne görüntüleri izlemek için bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanırken çocuklar ve babaları başka bir yerdeydi.

Kızı Miah'ın 911'i araması, polisin sınıfa girmeden yaklaşık 40 dakika önce çocukların saldırganla birlikte kapana kısıldığını bildiğini kanıtlayan Miguel Cerrillo da görüntüleri görmek istediğini söyledi.

Cerrillo, "Sadece büyük resmi görmek istiyorum, tam olarak neler yaşadığını, nerede olduğunu görmek" dedi.

Nasıl acı çektiklerini ve neden bu kadar uzun süre acı çektiklerini... görmek istiyorum.

Polis, silahlı saldırıdan sonra kolluk kuvvetleri sınıfa girdiğinde saldırganın bir dolaptan çıkarak memurlara ateş ettiğini ve memurların da onu vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Çocuklar sınıflardan çıkmaya başladığında memurlar koridordaydı.

Bir memur, "Çocuklar! Çocuklar! Çocuklar!" diye bağırıyor.

Eller yukarı, eller yukarı!

Bağrışmalar devam etmeden önce herkesin durup sessiz olması için bir çağrı yapılıyor ve acil yardım ekiplerinin içeri girmesi isteniyor.

Koridorda bir kişi kollarından tutularak sürüklenirken, bazıları da taşınıyor ya da çekilerek götürülüyor.

Çığlık atan ve kanlar içindeki çocuklara "İlerleyin! İlerleyin! İlerleyin!" diye bağırılıyor.

Bir çocuk bir polis memurunun kollarında taşınırken, bir diğeri müdahale eden kolluk kuvvetlerinden birinin omzunda götürülüyor.

Aileler, CNN'deki görüntüyü izledikleri sırada çocuklarını tanıdı.

"İşte Jaydien, işte AJ, Khloie, Miah" dediler.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU