Bob Dylan filminden haber var: Ünlü oyuncu da kadroya katıldı

Timothée Chalamet'nin Bob Dylan'ı canlandıracağı filmi James Mangold yönetecek

Benedict Cumberbatch, Köpeğin Pençesi'ndeki (The Power of the Dog) performansıyla Oscar'a aday olmuştu (Netflix)

Zamana meydan okuyan müzisyen Bob Dylan'la ilgili yeni bir film yolda. 

Benedict Cumberbatch, James Mangold'un çekeceği yeni Bob Dylan biyografisinin kadrosuna katıldı. Cumberbatch'in Pete Seeger'a hayat vereceği filmde Timothée Chalamet, Dylan'ı canlandıracak.

Film, Dylan'ın 1965 yılında Newport Folk Festivali'nde çığır açan konserini ve kariyerinin erken dönemlerini anlatacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dylan'ı hem müziği hem de aktivizmi açısından etkileyen efsanevi folk müzisyeni Seeger, sanatçının hayatında çok önemli bir rol oynuyor. O zamanlar yükselişte olan Dylan'ın ilk destekçilerinden Seeger, onu Newport Folk Festivali'nde sahne almaya davet etmişti.

Geçen ay, Dylan'ı Timothée Chalamet'nin, Joan Baez'iyse Monica Barbaro'nun canlandıracağı açıklanmıştı. Ayrıca, Dylan'ın 60'lı yılların başında aşk yaşadığı üniversite öğrencisi ve sanatçı Sylvie Russo rolünde Elle Fanning de kadroya katılıyor. 

A Complete Unknown'un yapımına bu yaz sonunda New York'ta başlanacak. Filmin ortak yapımcılığını, Jay Cocks'la birlikte filmi yazan James Mangold üstleniyor. Bob Dylan'ın kendisi de filmin yürütücü yapımcılarından biri olacak.

Mangold daha önce Chalamet'nin film için Dylan'ın şarkılarını kendisinin söyleyeceğini açıklamıştı.

Bugüne kadar iki kez Oscar'a aday olan Mangold, Sınırları Aşmak (Walk the Line), X-Men Logan, X-Men: Wolverine ve Kimlik (Identity) gibi filmleri yönetmişti.


Independent Türkçe, Pitchfork, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU