Deutsche Bank, Epstein davasında 75 milyon dolar tazminat ödeyecek

Alman bankacılık devi Epstein'in kurduğu seks ticareti ağını bilmesine rağmen banka üzerinde işlem yapmasına izin vermekle suçlanıyordu

100’den fazla kişi 4 milyar liralık servete sahip Epstein’ın çocuğu olduğunu iddia ediyor (AP)

Almanya merkezli Deustche Bank, milyarder Jeffrey Epstein'le ilişkileri nedeniyle bir kadın tarafından açılan davada 75 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

İsmi bilinmeyen bir kadın, Alman bankacılık devini Epstein'in kurduğu seks ticareti ağını bilmesine rağmen banka üzerinde işlem yapmasına izin verdiği suçlamasıyla dava etmişti.

Kadın ayrıca Epstein tarafından istismar edildiğini ve ünlü milyarderin arkadaşlarına pazarlandığını öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deutsche Bank, davacı kadınla uzlaşmaya giderek 75 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti.

Mahkeme kayıtlarında Jane Doe takma ismiyle yer alan davacı kadın, kasımda New York'taki bir mahkemeye kendi ve Epstein'ın istismar ettiği diğer kadınlar adına bir başvuru yapmıştı.

Jane Doe mahkemeye yaptığı başvuruda 15 yıl boyunca Epstein ve arkadaşları tarafından istismar edildiğini ve karşılığında ödeme aldığını belirtmişti.

Deutsche Bank'ın yapacağı 75 milyon dolarlık ödemenin mağdur konumundaki onlarca kadına dağıtılması bekleniyor.

Mahkemede davacı kadını temsil eden avukat Edwards Pottinger, BBC'ye yaptığı açıklamada, davadan çıkan sonucun muhtemelen ABD tarihinde bir bankanın içinde bulunduğu en yüksek seks ticareti tazminatı olduğuna dikkat çekti.

Banka sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

ABD'li milyarder finansçı Jeffrey Einstein, kız çocukları ve genç kadınları istismar etmek ve pazarlamak suçlamasıyla tutuklanmış, Ağustos'ta 2019'da hücresinde ölü bulunmuştu.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Epstein'ın 2013'te hesaplarının JPMorgan tarafından kapatılmasının ardından Deustche Bank'la çalışmaya başladığını yazdı.

Benzer bir davanın JPMorgan'a da açıldığı belirtildi.

Epstein 2008'de Florida'da genç kızlara masaj karşılığı ödeme yapma suçlamasıyla hüküm giymiş ancak savcılıkla anlaşarak sadece 13 ay cezaevinde kalmıştı.


Independent Türkçe, AFP, Wall Street Journal, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU